Това е изключително ужасна ситуация, която заплашва война. Това е

...
Това е изключително ужасна ситуация, която заплашва война. Това е
Коментари Харесай

Ударът по Иран не остави варианти: Израел започва голяма война

Това е извънредно ужасна обстановка, която заплашва война. Това е първата реакция в обществените мрежи на случилото се. Израел атакува членката на Организация на обединените нации Сирия и също така за първи път нападна дипломатическата задача на членката на Организация на обединените нации Иран в тази страна. Това е същинско военно закононарушение на територията на суверенна страна.

Сградата на иранското посолство беше разрушена вследствие на офанзивата против Дамаск. Командирът на сирийските и ливанските сили на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война (КГИР) Мохамад Реза Захеди беше погубен. А дружно с него умират всички, които са били в постройката по това време.

Тел Авив в действителност повтори закононарушението на шефа си, осъществено четири години по-рано. Тогава Съединените щати също толкоз подло убиха от въздуха на сирийска територия иранския военачалник, който командваше силите Кудс на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война, Касем Солеймани.

Сирийското министерство на защитата оповестява:

" Сградата на иранското консулство в Дамаск беше атакувана от окупираните от Израел Голански възвишения. Сградата е изцяло разрушена. Всички, които бяха вътре, починаха. "

Няма подозрение, че Иран няма да остави това закононарушение без отмъщение, в противоположен случай иранското управление ще покаже своята уязвимост. И в случай че на следващия ден стартират офанзиви против израелски посолства в разнообразни страни, това ще се назова законово възмездие.

" Тел Авив изтегля личния състав на своите дипломатически задачи. Те са инструктирани да не се появяват на работното място до второ разпореждане ".– оповестяват Телеграм канали.

Кой е Мохамад Реза Захеди?

Един от най-старшите командири на силите Кудс. Подобно на Солеймани, той е от старите ирански сили за сигурност. Участва в Ирано-иракската война и се бие в Сирия. Той е един от най-старшите командири на силите Кудс, командващ въздушните и сухопътните сили.

За да оправдаят Израел, западните медии към този момент пишат, че починалият Реза Захеди е бил в по този начин наречения черен лист на Организация на обединените нации.

Това са лица, обвинени (само заподозрени) за присъединяване в нуклеарната стратегия на Иран. Но подозирането на някого в нещо не е причина да го убиете на територията на непозната страна и даже да унищожите посолството там.

Нека си представим, че...

Възниква обоснован въпрос. Ако предположим хипотетично, че някои украински генерали са пристигнали на посещаване, да вземем за пример, в Полша. И нашата войска ги нападна с ракети украинското посолство във Варшава.

Това ще се смята ли за офанзива против Полша? И ще бъде ли нарушаване на интернационалното право ударът да удари посолство, което има дипломатически имунитет?

Западът ще каже, че да, по този начин е. И ще изиска от Организация на обединените нации да признае Русия за терористична страна и да я накаже съществено. Освен в случай че член 5 от Хартата на НАТО не бъде прибавен и не стартира да работи в отговор.

По какво се разграничава случилото се в Дамаск? Така че чувате: „ Е, това е друго! “ Защо тъкмо да е друго?!

Унищожен инцидентно... “

Сега могат да кажат по този начин, споделят, стреляли са по оръжейни хранилища и са пропуснали. Няма късмет. Израел, който разполагаше с необятна разследваща мрежа в Сирия, не можеше да не знае, че удря посолството, където се намираха хора. И нямаше по какъв начин да не знае кого тъкмо желае да убие.

Смешно е да се допуска, че в това време те са се опитвали да прикрият някои оръжейни хранилища на проиранската Хизбула, която се бори с ислямистите в Сирия. Не. Това беше невъзмутимо ликвидиране и съзнателно нахлуване против посолството, което се ползваше с екстериториални права.

Израел прекрачи алената линия. Посолството е иранска територия и това е първият път, когато израелските военновъздушни сили нанасят удари на иранска територия. По всички стандарти това значи нахлуване и оповестяване на война.

Така че, в случай че нещо съществено дойде в държавния квартал на Тел Авив, не би трябвало да се изненадвате. Но Иран има с какво да лети: дронове и хиперзвукови ракети. Всичко е!

Иран ще отмъсти за това ликвидиране и въпросът няма да се ограничи до елементарните офанзиви на Хизбула. Отговорът на Иран може да надмине по заостреност и най-смелото въображение на Нетаняху.

" Цариград " се обърна за коментар към ориенталиста Саид Гафуров.

Водещ: До какво може да докара разрушаването на иранското консулство. Може ли Иран да стартира война против Израел?

Саид Гафуров: Но той е в положение на война с него. Така че нищо ново тук не може да се случи от правна страна. Но реакция безспорно ще има. Ответните удари ще стават все по-жестоки.

Има толкоз доста места, които могат да бъдат ударени. На първо място, това е морският превоз. И личностите също могат да бъдат ударени.

- Това е алена линия. Удариха военачалник от иранската войска...

„ Първо, Корпусът на пазителите е нередовна войска. Това е юридическа казуистика. Не, тук няма нищо ненадейно, нищо ново. Очакваме възмездие. Иранските плановици познават слабите места. Да забележим какво ще стане...

Може ли да доближи нуклеарни оръжия?

- Едва ли.

Какво следва от това?

Въпреки това не може да се изключи, че провокирането на Иран във война е тъкмо задачата на настоящето бандитско нахлуване на Израел против Дамаск. Напълно допустимо е да се е изпълнявала американска заповед - да се въвлече Иран във война, в която Съединени американски щати, мечтаещи за това, незабавно да се включат на страната на Израел.

След като мазета безнаказано хиляди палестинци в Газа, Израел най-сетне изпусна спирачките си. Той се трансформира в фанатик палач, подготвен да убие всеки, който не харесва.

Това значи, че има съществени учредения да се счита, че дейностите му съставляват опасност освен за Сирия, само че и за разположения там съветски боен контингент, който има цялостното право да се пази. И отговори.

Какво може да попречи на Иран да предприеме широкомащабни офанзиви против Израел в този момент?

" На фона на спора в Газа малко са районните играчи, било то сунити или уахабити, които ще се втурнат да нападат Иран в тил.

Или американците ще зарежат всичко в навечерието на изборите и ще стартират да водят война с Иран? Ще кацнат ли войски там и ще умрат ли? Едва ли. Или Макрон ще изпрати легион? Също малко евентуално ",– написа Телеграм каналът „ Фридрих “.

Авторът на канала написа, че обстановката в Израел в този момент е доста несигурна заради интервенцията в Газа. Израелците са изтощени от този спор и се опасяват от по-сериозна ескалация.

Така че вътре в Израел обстановката не е в интерес на Нетаняху и обединявания фронт.

Да, Израел има сериозна Противовъздушна отбрана. Но този " Железен купол " може да пробие рой удари.

" Хизбула, шиитски групировки от Ирак и даже секрети съперници на Иран посредством техните подставени лица могат да стартират, защото Израел в този момент е по-голям бодил за тях от Техеран ",– отбелязва ТГ канал „ Фридрих “.

Значи нещо ще бъде мощно ударено по купола в близко бъдеще...

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед16316Исторически алманах по математика, основан по концепция на Христо БотевАлтернативен Поглед40489Москва: Преди атентатаАлтернативен Поглед51824Русия- страната на злото или страната на свободатаАлтернативен Поглед66487Валентин Вацев: Демократическата партия се чуди по какъв начин да накара още веднъж гробищата да гласуватАлтернативен Поглед47462Валентин Вацев: Русия би трябвало да преодолее, да надмогне, да пребори себе си, с цел да заслужи бъдещето сиАлтернативен Поглед549419Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед179102Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед137479Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед122742Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед92611Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР