Това е изгоден заем и екипът на министър Ананиев заслужава

...
Това е изгоден заем и екипът на министър Ананиев заслужава
Коментари Харесай

Николай Василев за дълга: Сделката е добра, но заемът не беше необходим

Това е преференциален заем и екипът на министър Ананиев заслужава приветствие. Това е триумф за. Трябва обаче да приключим годината без бюджетен недостиг, това ще бъде олимпийски орден. Това сподели пред btv някогашният министър на стопанската система и държавната администрация.
" Първо, съгласно мен, този дълг не е нужен, тъй като България има не неприятен фискален запас. България даже до края на август е с добър остатък. И това може да остане по този начин ", разяснява той.
Повече за договорката можете да научите тук:
Експертът е безапелационен, че не би трябвало да се прахосват парите.
" Едно държавно управление в края на мандата и изключително когато е притискано от митинги, може да харчи безспир. България, Слава Богу, не е прахосала доста пари в пандемията. Но България не дава задоволително пари за медицината и секторите, които са потърпевши непосредствено. Много пари са дадени на хора, които доста малко са доста малко наранени ", съобщи още Василев.
Той насочи рецензия към практиката, че който стачкува или спретне стачка - получава пари. От думите на Николай Василев се разбра също, че не утвърждава и нарастването на пенсиите. Признава, че средствата с възрастните хора са малко, само че в актуалната обстановка пенсионерите не са най-засегнати от пандемията. Помощта би трябвало да е за бизнесмените, които са застрашени да изгубят препитанието си, посочи Николай Василев.
" Правилната политика би била – дано да вземем този заем, до момента в който можем и светът не е изпаднал в криза. Обаче тези пари дано останат като огромен запас. Най-лошото ще бъде да се харчат за каквото политиците се сетят. Ако ни изпитат, аз ще се сетя единствено защо е изхарчен 1 милиарда лева Миналата година през декември се изхарчиха 6 милиарда лева ", сподели още специалистът.
 Николай Василев: Нямаме потребност от лепта, можем да се оправим сами Николай Василев: Нямаме потребност от лепта, можем да се оправим сами
Най-добрият миг (бел.ред. - да влезем в чакалнята за Еврозоната) е всеки от последните 11 години, като не сме го създали до момента, м...
" Моето главно терзание е, че доста малко пари отидоха за бизнеса. Според мен за тези пари би трябвало да притискаме политиците да бъдат спестени. Тази година не са по-зле от предходната държавните чиновници, пенсионерите ", настоя още Василев.
Общата му оценка обаче беше, че България не е застрашена от инфлация и за разлика от доста страни удържа сполучливо финансите си.
" България се оправя по-добре от множеството страни в света ", безапелационен бе Николай Василев.
„ Държавите, които ще завършат годината с максимален бюджетен недостиг, ще имат по-голям спад на стопанската система от България. Това се дължи на неправилната визия на политиците в международен мащаб, че когато раздават пари и харчат, стопират спада на стопанската система. Това въобще не е правилно. Когато държавните управления имат рационална политика, тогава стопанската система работи по-добре “, изясни Николай Василев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР