Това е историята на Саркис Бахдасарян от София, той е

...
Това е историята на Саркис Бахдасарян от София, той е
Коментари Харесай

Скандален случай: Мъж с инсулт се оказва починал от COVID-19

Това е историята на Саркис Бахдасарян от София, той е на 74 години с онкологично заболяване в ремисия. Разказва я неговата племенница Михаела Петрова пред БНР.
„ В неделя на 22 ноември чичо ми си е лежащ да спи и откакто след няколко часа не се разсънва, вуйна ми се обажда на Спешна помощ. Лекарят, който идва, оповестява, че индивидът просто спи и в случай че не се разсъни и на следващия ден, тогава да се обадят отново. На сутринта чичо ми не се разсънва и тя вика още веднъж „ Спешна помощ “. Лекарят споделя: „ Той е в кома, оставете го да почине, не ни занимавайте повече, не го разкарвайте по лечебни заведения, на никое място няма да го одобряват “. От метода, по който заварих чичо си, той очевидно изглеждаше с инсулт - едната му страна беше отпусната, устата му беше изкривена “, споделя тя.
 Какво подсказва иден инсулт - признаци Какво подсказва иден инсулт - признаци
Първите и най-неочевидни признаци на микроинсулт изброи в изявление за портала Ura.ru доцент в Катедрата по неврология, неврохирургия и м...
Роднините се пробват да се свържат по телефона с четири лечебни заведения – ВМА, ИСУЛ, „ Пирогов “ и „ Света Ана “. „ Пирогов “ и ИСУЛ изрично отхвърлят да го одобряват.
Едва третият лекарят, който идва от Спешна помощ, го преглежда обширно и му слага диагноза инсулт и кома, и колата за спешна помощ стартира търсене на болница , в която да бъде признат, само че безуспешно. Лекарят от Спешна помощ изяснява във всички лечебни заведения, че индивидът не е с ковид, а с инсулт и в кома.
Линейката го закарва до МБАЛНП „ Св. Наум “ , където го тестват с бърз тест за Covid-19. Тестът е негативен . Отказват да го одобряват с аргумента, че одобряват единствено пациенти с потвърден ковид.
Линейката се насочва към „ Пирогов “, където също отхвърлят да го одобряват. След над час и половина очакване пред „ Пирогов “ роднините са обаждат на журналиста Люба Кулезич, която телефонира на шефа на „ Пирогов “ и в последна сметка одобряват Саркис.
След час и след категорично гледище от нейна страна за някаква информация споделят на брачната половинка му, че е умрял. Дъщеря му вижда татко си в транспарантен чувал на пода, до момента в който чака пред моргата, с цел да ѝ бъдат дадени документите му, като в това време е мародерствана от формалната за „ Пирогов “ траурна организация да употребяват техните услуги за над 2 000 лв.. Там е имало още четирима умряли и техните родственици. Оказва се, че тези хора изобщо не са били в ледник, а са били оставени на пода в чували .
 Журналистка след ковид: Българското опазване на здравето е живо здравеПОГАЗВАНЕ Журналистка след ковид: Българското " опазване на здравето " е живо здравеПОГАЗВАНЕ
" От известно време насам и аз съм в групата на сървайвърите. Коронавирусът не ме умъртви, само че здравната система съвсем ме закопа – с...
Взимайки епикризата , въз основа на която да се издаде смъртен акт, ден по-късно околните на Саркис прочитат, че причина за гибелта е Covid-19.
Саркис Бахдасарян умира на 23 ноември след 18.00 ч. в УПБАЛСМ „ Пирогов “, а преди този момент над 24 часа лежи в дома си в безсъзнание, а два екипа на Спешна помощ не подхващат никакви дейности – единият е извикан в 22.50 часа на 22 ноември, а вторият – в 06.38 часа на 23 ноември.
„ В последна сметка едни човек, негативен за ковид, се оказа умрял от Covid-19. Имаме тест и в последна сметка в „ Пирогов “ го одобряват, с цел да почине там и да го пишат, че е умрял от Covid-19 “, добави описа си Михаела Петрова.
От Пирогов досега не са коментирали проблема.
От Спешната помощ представителят Катя Сунгарска разяснява пред БНР:„ Имах опция да се срещна със случая, приказвах с доста лекари, бих задала въпроса - има ли аутопсия. Доказано ли е, че е имало инсулт . Състоянието, в което е бил болният, е било не положително здравословно. Дали е било инсулт, или не може да каже аутопсия. Много постоянно при интервенции, които индивидът е претърпял, могат да подведат за инсулт... Един от лекарите, възрастен и с доста опит, ми показа, че когато влезе в стаята на един пациент, може да разпознае гибелта, да я усети. Това са неща от невидимия набор, когато човек работи дълго време тази специалност, развива тази сетивност... Разговарях и с трите екипа, първите два са разбрали, че този човек губи живота и са желали да му се спести това, което му се е случило “. Според нея сега: „ Да се настани пациент с Covid-19 е толкоз мъчно, колкото и подобен с Covid-19 ... Спешната помощ продължава да изпитва проблеми поради неналичието на фрагменти “.
 Млад мъж умрял от ковид, 10 дни се лекувал вкъщи Млад мъж умрял от ковид, 10 дни се лекувал вкъщи
24-годишният пациент от село Камен, който загуби борбата с ковид, е признат на 6 ноември, към 12,30 часа по обяд в Спешна помощ...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР