Това е история за банда грузински мафиоти, които в продължение

...
Това е история за банда грузински мафиоти, които в продължение
Коментари Харесай

Престъпна банда удари чейндж бюра в Бургас и Слънчев бряг

Това е история за тайфа грузински мафиоти, които в продължение на 12 месеца съумяват да оберат шест обменни бюра в София, Пловдив, Бургас, Хасково и Слънчев бряг, предава "168 часа ".

Според службите те са интернационална незаконна организация от към 10 души, които имат по 3-4 подправени самоличности, употребяват до 10-ина разнообразни телефона всеки.

Били забъркани и в ликвидиране.

При последния им удар в Бургас на 4 юни тази година те са записани с видеокамера.

Сравнение на този запис с различен, изработен при акцията им в София по-рано, демонстрира, че става въпрос за едни и същи хора.

Полицията е открила самоличността им и групата е оповестена за интернационално търсене, защото има информация, че са напуснали страната.

За измамите, които наглата формация прави, споделя мъж, който се е опарил от тях.

Мъжът е от Бургас, само че заради персонални основание името му се пази в загадка, както и мястото, където се намира сарафското бюро.

“Измамата с мен стана на 4 юни, само че всичко действително стартира седмица по-рано " - споделя притежателят на бюрото в Бургас.

"Тогава се появи млад мъж, който ми говореше на съветски, а по-късно разбрах, че е грузинец ", добави той.

"Каза ми “Добър ден! Ние се занимаваме с импорт и експорт, работим с цели кораби. Искаме да обменяме при вас. Да купуваме евро, само че ще ни трябват в купюри от по 500 ", споделя излъганият мъж.

"Попитах го какви суми ще обменят. Той ми изясни, че по 4000-5000 евро, и му споделих, че няма никакъв проблем. В този ден и час нямах нужната сума, тъй като минаваше 18 часът вечерта, и се уговорихме да ми звънят авансово, когато ще идват. Така че напряко се разбрахме на другия ден следобяд да заповядат още веднъж ", оплаква се той.

"Грузинецът се появи на идващия ден след 12,30 часа по обяд и напряко попита дали може да влезе при нас в помещението зад желязната врата, тъй като се страхувал. Ние по принцип имаме такава процедура в сходни случаи и аз го поканих. Ние бяхме откъм гърба дружно с моя сътрудник. Влезе при нас и сподели: "Дай да видя еврото. Дали всичко е наред, тъй като на едно място ни излъгаха с подправени. Подадох му 10 банкноти от по 500 евро и му споделих, че за тях би трябвало да ми заплати 9775 лева Той ги огледа, утвърди ги и помоли да му ги оставя в една дребна кожена чантичка, която да приберем в нашия сейф, до момента в който той се върне с левовете ", изяснява мъжът.

"Той, както и възрастният му съизвършител, който действително ме измами по-късно, постоянно действаха по този начин. Идват, гледат евробанкнотите, оставят ги при нас и излизат. Ходят някъде на открито да теглят пари и след 15-ина минути се връщат, с цел да платят и да си вземат еврото. Така и стана при този първи път, като той даже ми остави и едни 1000 лв. залог, че ще се върне. Ясно е, че по този начин се е опитвал да завоюва доверието ми. След ден-два пристигна още веднъж и повторихме цялата интервенция с 5000 евро. Но по-следващия път към този момент дойде в бюрото с по-възрастния грузинец. И още веднъж същата интервенция. Последва случай, когато в един ден пристигнаха и двамата - младият сутринта, остарелият следобяд, и всеки си купи по 5000 евро, като значимото за тях, както нормално, бе те да са в купюри от по 500 ", споделя опареният притежател.

Грузинците плащали постоянно с чисто нови банкноти от по петдесет лв.. При едно от визитите по-старият грузинец му споделил, че ще пристигна да купи евро и персонално за себе си, изискал банкнотите да са чисто нови. Мъжът заречен да му откри.

"Тогава в действителност той проигра пред мен измамата, която щеше да ми приложи напълно скоро. Беше пристигнал с кожена чанта вид директория с цип от горната страна. Тези, в които се носят документи. Като му дадох да прегледа банкнотите, той ги постави в един книжен плик и този плик няколко пъти го изпуска, сякаш без да желае, в кожената чанта. Аз му направих културно забележка да извади плика, тъй като той още не си беше платил за еврото и парите действително към момента бяха мои, а не негови ", споделя пострадалият.

Стигнало се досега, в който те поискали да купят по-голяма сума евро в размер на 25 хиляди.

"Казах им, че няма да е проблем, и се разбрахме да дойдат на 3 юни (събота). Те обаче нещо не можеха за този ден и го отложихме за 4 юни (неделя). Предупредих ги единствено, че този път, защото сумата е по-голяма, ще ми трябват паспортните им данни, с цел да попълним декларация за генезис на средствата, както е по закон ", оплаква се той.

"Сутринта на 4 юни, откакто отворих бюрото в 10 часа, им звъннах да им кажа, че ще се опитам да уедря още парите, че към този момент имам 25 хиляди евро, само че до момента в който дойдат те, ще съм събрал и още 1000 евро ", добави притежателят.

По думите му възрастният грузинец дошъл към 13 часа и както нормално, изискал да влезе откъм гърба при него и чиновниците му.

"Пуснах го и му подадох банкнотите да ги прегледа - 52 банкноти от по 500 евро. Той ги огледа одобрително и ги постави в книжен плик. И по-късно, както и предния път, сякаш инцидентно изпусна плика в кожената чанта. Отново му споделих: “Извади ги! Още не са твои! ", споделя мъжът.

"Той ги извади и отново изтърва плика в чантата. В този миг влезе клиент - някаква жена, и стартира да ми задава някакви глупави въпроси, с цел да ми отвлече вниманието от грузинеца. После на записите видях, че тя преднамерено е стояла и се е въртяла извън пред бюрото и е чакала да влезе в избран миг и да ме заприказва, с цел да оставя без контрол грузинеца ", добави мъжът.

Грузинецът предал плик с евро, с цел да ги приберат в сейфа, само че до момента в който се върнал с левовете, в действителност към този момент съумял да смени плика с подправени евра.
"Той излезе от бюрото, зави надясно и изчезна. Жената, която ме заприказва - също. След 15 минути грузинеца още го нямаше, аз започнах да чувствам какво се е случило. Отворих сейфа, извадих плика и още като пипнах банкнотите, усетих, че са подправени. Те са от този вид, които мога да различа с взор, без даже да ги докосвам ", оплаква се той.

"Грузинецът бе взел плика с моите същински евро и ми бе оставил 64 подправени банкноти от по 500 евро. Искал е размерът на плика да прилича моя ", добави мъжът.

Мъжът незабавно натиснал паникбутона и набрал телефон 112. Веднага отишъл в районното да даде показания и да съобщи подправените банкноти.

На другия ден служителите на реда почнали да изземват записи от видеокамерите в региона. В сряда отишли да изземат и записите от чейнджа.

Мъжът твърди, че е почакал много време, до момента в който получи информация.

"След 2 седмици започнах самичък да се осведомявам посредством близки и познати. Научих, че грузинците, които са ме измамили, са огромна интернационална тайфа от 10-ина души, които имат по 3-4 самоличности ", споделя пострадалият.

Мъжът схванал, че грузинците са били забъркани и в по-тежки закононарушения, даже и в ликвидиране.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР