Това е и една от темите по време на двудневната

...
Това е и една от темите по време на двудневната
Коментари Харесай

Киев поиска от НАТО да наложи санкции на Русия

Това е и една от тематиките по време на двудневната среща сред външните министри на страните във военния алианс, която се организира в Рига. От НАТО предизвестиха Русия, че ще има последици, в случай че се стигне до ескалации.

Украйна е една от някогашните социалистически страни, които се целят в еврочленство и присъединение към НАТО. Страната се трансформира в една от главните разграничителни линии в спора сред Русия и Запада. Отношенията сред двете страни са в най-ниските си равнища от последните три десетилетия, когато завършва Студената война.

От Киев упорстват НАТО да наложи стопански наказания на Русия, в случай че Москва избере да сбъдне “най-лошия сценарий”, уточни външният министър на Украйна Дмитро Кулеба, представен от организация “Ройтерс”.

За през днешния ден в Рига е планувана среща на генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг и с министъра на външните работи на Грузия Давид Залкалиани.

На конференция по-късно през днешния ден се чака държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън да опише повече елементи от разследващата информация за съветските планове по отношение на Украйна, с която Вашингтон разполага.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР