Това е хищническа братоубийствена война, отприщена от луд тиранин. Прости

...
Това е хищническа братоубийствена война, отприщена от луд тиранин. Прости
Коментари Харесай

Дмитрий Глуховски: Прости ни, Украйна! Това е войната на луд тиранин

" Това е хищническа братоубийствена война, отприщена от вманиачен тиранин. Прости ни, Украйна! " - това написа съветският публицист и публицист Дмитрий Глуховски във Facebook, а обявата му получи утвърждението от близо доста хора.

Глуховски става следващата обществена персона в Русия, която намерено подлага на критика войната на Владимир Путин в Украйна.

Самият създател е прочут най-много с поредицата Метро. В нея той разказва тъмно бъдеще, в което човечеството е съвсем изцяло унищожено от нуклеарна война, а Москва се е трансформирала в град фантом, в който хората са намерили избавения в метро станциите.

Освен романи той написа и разкази, измежду които могат да се откроят сборниците „ Рассказы о Родине “, които са компилации от сатирични истории за съветската реалност.

През януари Глуховски направи друго изявление, с което директно атакува президента Путин.

" Бих желал да благодаря на Путин за присъединяване в промоционалната акция на романа и игрите " Метро 2033 ". Сега разбирате за какво книгата в никакъв случай не разказва ясно събитията, довели до нуклеарна война. За да не ви скапва изненадата! " написа Глуховски месец преди съветската войска да навлезе в Украйна.
ТЕМА преди 19 минути 242 преди 22 минути 423 преди 24 минути 318
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР