Това е грозна болест с грозно име. Но след години

...
Това е грозна болест с грозно име. Но след години
Коментари Харесай

Лекарствата за отслабване няма да са единствените хитове срещу този тих убиец

Това е грозна болест с грозно име. Но след години на опити, фармацевтичната промишленост се оправя с многомилиардния проблем на мастното чернодробно заболяване.

Този месец основаната в Пенсилвания биотехнологична компания Madrigal стана първата, спечелила утвърждение за лекуване на стеатохепатит, обвързван с метаболитна дисфункция (MASH). Пробивът е мощно нужен. Това чернодробно заболяване към този момент визира един на всеки 20 от възрастните в света и разпространяването му нараства със затлъстяването.

Мадригал ще се възползва оптимално от преднината си. В момента набира 600 милиона $, с цел да пусне своето пионерско лекарство Rezdiffra в Съединени американски щати. Пазарната стойност на Madrigal е към 5,1 милиарда $. Но данните на Bloomberg за 12-месечните ценови цели на анализаторите ще покачат това с повече от една трета.

Това може да бъде целесъобразно. Да приемем, че лекарството, което е планувано да се продава за $47 400 на година, прави $4,5 милиарда продажби през 2030 година След това прил...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР