Това е град Нурдага, само на 10 километра от епицентъра

...
Това е град Нурдага, само на 10 километра от епицентъра
Коментари Харесай

„Просто чакаме телата им“. В сринатия град Нурдага вече няма надежда

Това е град Нурдага, единствено на 10 километра от епицентъра на земетресението. Улиците са разрушени, както и домовете и животите на хората тук  Трети ден хората се борят с времето, с вярата да открият още оживели.

Серхан е пристигнал на мястото, където до преди няколко дни са живели неговите баба, дядо и братовчеди. Сега тук има единствено опустошения.

„ Всички са към момента под руините. Нямаме никакви очаквания. Просто чакаме за телата им. Мъртвите им тела “, споделя Серхан.

 След три дни на улицата Самет също не има вяра, че ще види в миналото вуйна си и братовчед си още веднъж.

„ Леля ми и братовчед ми са към момента някъде там под постройките. Нямаме вяра. Ако ги бяхме разкрили нощес имаше шансове. Но в този момент и времето е доста студено. Невъзможно е “, споделя Самет Гиринджик.

 А помощта не стига.

Въпреки вълната от съпричастност от целия свят, тук в най-малките обитаеми места, които са най-силно ударени от земетресенията, локалните управляващи и хората на терен сами се пробват да се оправят с разрухата.

 „ Не видях доброволци от чужбина да идват да оказват помощ тук. Само турци. Но не мога да обвиня никого, тъй като земетресението афектира голяма повърхност на Турция “, споделя Самет.

„ Чакаме доброволци, само че никой не идва “, споделя Серхан.

Изключително рисково е придвижването в града по всички улици сега.

Тези майки с деца живеят на улицата от понеделник заран. Всичко, което имат, са няколко одеяла. Палят огън, с цел да се топлят. Току що всяка една от тези дами е схванала, че е изгубила част от своето семейство. Останало им е единствено едно – че са живи и към момента здрави.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР