Това е голям удар срещу Johnson & Johnson, срещу която

...
Това е голям удар срещу Johnson & Johnson, срещу която
Коментари Харесай

Johnson & Johnson е осъдена да плати 417 млн. долара заради продукт, причинявал рак

Това е огромен удар против Johnson & Johnson, против която има подадени 4800 сходни правосъдни претенции в Съединени американски щати

Още по тематиката
Причините се крият в неосъществените обещания на Тръмп за данъчни облекчения
12 юни 2017
Притесненията им са, че наличието им може да е било показвано до екстремистки видеозаписи
23 мар 2017
Сделката ще обезпечи достъп на американската компания до портфолиото на Actelion Pharmaceuticals за лекуване на редки болести
26 яну 2017

Съд в Калифорния разпореди в понеделник на компанията за козметика Johnson & Johnson да изплати 417 млн. $ на жена, която претендира, че е развила рак на яйчниците, откакто е употребила артикул на компанията. Става дума за основан на пудра артикул (подобно на детската пудра), предопределен за дамска хигиена, оповестява Reuters.

Най-голямото дело против козметичния колос

Върховният съд на Лос Анджелис се произнесе в интерес на локалния гражданин Ева Ечеверия в най-голямото дело, формирано против козметичния колос. Съдът е приел, че компанията не е съумяла съответно да предизвести потребителите си за риска от рак, който може да се развие при използването на основаните му на пудра артикули.
Присъдата включва 70 млн. $ обезщетение и 347 млн. $ глоба. Това е огромен удар против компанията, против която има подадени 4800 сходни правосъдни претенции в цялата страна и която към този момент беше глобена с 300 млн. $ от съд в Мисури.

От компанията афишират, че ще апелират присъдата, тъй като " са водени от науката, която поддържа сигурността на продукта Baby Powder ".

Дела и в други щати

Казусът с Ечеверия е първият от доста сходни в Калифорния, който влезе в съда. Пострадалата споделя, че е развила нелечим рак, откакто десетилетия е употребила продуктите на тази компания. Нейните юристи показаха и че козметичната компания е насърчавала дамите да употребяват продуктите й, макар че са знаели за проучвания, които свързват рака на яйчниците с потреблението на основани на пудра артикули за хигиена на гениталиите. От компанията се пазят с изказванието, че проучванията и федералните организации не са открили, че основаните на пудра артикули са канцерогенни.

Процесът следва пет сходни в Мисури, където има и още висящи. Компанията е изгубила към този момент четири от тези каузи и дружно с доставчика си на пудра е получила наказания за общо 307 млн. $ до момента. Преди присъдата по проблема с Ечеверия най-голямата сума е била за 110 млн. $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР