Това е фронтова линия, която трябва да е много силна.

...
Това е фронтова линия, която трябва да е много силна.
Коментари Харесай

Президентът на Литва призова за по-силно присъствие на НАТО на източния фланг на алианса

" Това е фронтова линия, която би трябвало да е доста мощна. Нуждаем се от противовъздушна и противоракетна защита, както и от по-голямо наличие на съюзнически сили в региона ", съобщи литовският президент след среща с немския си сътрудник Франк-Валтер Щайнмайер във Вилнюс.

 

" Дългосрочният ангажимент на Германия към сигурността на Литва е наложителен за целия източен фланг на НАТО ", безапелационен бе Науседа. По думите му от своя страна Литва е подготвена да направи всичко допустимо немските войски да се усещат като вкъщи си.

 

Щайнмайер от своя страна напомни дългогодишната битка на Литва за независимост и увери, че страната ще получи немска помощ при положение на съветска експанзия.

 

Литовците са имали " неустоимо предпочитание за независимост и са се съпротивлявали против непознатото владичество и послушание ", акцентира той.

 

" Ние стоим един до друг. Тяхната сигурност е и наша сигурност ", добави немският държавен глава.

 

Припомняме, че от есента на предходната година Германия държи в запас на своя територия военна част, която да отбрани Литва при нужда. Към момента в балтийската страна има единствено един единствен немски команден пункт, който е обслужван от към 20 военнослужещи и разполага с оръжия и съоръжение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР