Това е еднолично решение на министър-председателя (изгонването на 70 руски

...
Това е еднолично решение на министър-председателя (изгонването на 70 руски
Коментари Харесай

Проф. Маринов за изтонените 70 руски дипломати: Шокиращо е по мащабите си действие!

Това е еднолично решение на министър-председателя (изгонването на 70 съветски дипломати и чиновници – бел.ред.). Не е ясна каква е била ролята на Министерство на външните работи. Такива съществени стъпки не се вършат за минути.

Това разяснява в студиото на Нова ТВ проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет към Румен Радев.

Шокиращо е по мащабите си това деяние. Това би трябвало да бъде обяснено - с каква процедура е взето това решение и считам, че такива решения не би трябвало да се вземат еднолично, добави той.

Очевидно министър председател и президент се разминаха по правилата и стандартите по какъв начин да се ръководи страната. Радев не е свалил доверието си от държавното управление на Петков. Различията са кардинални, сбито изясни стратегът на президента.

По думите на Маринов, с цел да има естествен диалог би трябвало да има две страни. Другото е просто елементарна процедура.

Досега не е имало случай парламентарна група да откаже съвещания при президента и то с такива нелепи пояснения. Президентът в тази ситуация е по-мъдрият – за какво да изчака Политическа партия, също така има и други условия. Имаше задоволително благоприятни условия тези срещи да бъдат извършени преди да замине за срещата на НАТО в Мадрид, изясни за какво Румен Радев е решил да не води съвещания с Политическа партия.

Запитан какъв длъжностен кабинет би трябвало да има, Маринов изясни, че Радев не е поставял задача за ремонт, а всички служебни държавни управления са работили за свободни и демократични избори. Той има е поставял и съответни задания, свързани с настоящото ръководство на страната. Според обстановката ще бъдат дефинирани и дилемите, които ще сложи президентът и пред новия длъжностен кабинет.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР