Това е едно от предложенията на Асоциацията на автомобилните производители

...
Това е едно от предложенията на Асоциацията на автомобилните производители
Коментари Харесай

Всяка кола нов внос у нас да е със сервизна история. Възможно ли е това?

Това е едно от предложенията на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители у нас. От Асоциацията упорстват всяка кола, която бъде импортирана на територията на България да се вписва в общ указател.

Това да се отнася, както за коли, импортирани от компании, по този начин и от такива, докарани в България от частни лица . Дали това ще се случи не е ясно и зависи от държавните органи, само че още по-интересно и все още неосъществимо съгласно нас, е доразвиването на концепцията от страна на Асоциацията.

Те упорстват след записване на импортиран автомобил, влезнал на територията на страната ни, той да има самобитно досие, в което всеки (застрахователи, лизингови компании и сервизи ) да вписва какво е правено по него.

Що се отнася до сервизите, то обществена загадка е, че голяма част от използваните коли в нашата страна се поддържат от такива в така наречен " сив бранш " и единствено поради това концепцията клони към химера. А непреодолимите спънки все още са доста повече.

Друго от предложенията е всеки автомобил нов импорт да минава през механически обзор и по-късно да бъде вписван във въпросния указател. Така би било по-трудно следваща операция на километражите, което е всеобща процедура у нас.

По този метод от Асоциацията желаят да се спре безконтролния импорт на коли и тези, които ще се вкарват у нас след възможното приемане на предлагането им, да са с някаква история и техническа редовност, което на хартия не звучи зле.

В концепцията има много положителни неща, над които способените органи могат да размишляват, само че в случай че бъде осъществена, това ще докара преди всичко до повишение на цените на използваните коли , което в действителност е главната цел на вносителите на нови коли у нас и надали ще усъвършенства качеството на всеобщите вносни коли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР