Това е едно малко тъжно видео. Напомня ни за преходността

...
Това е едно малко тъжно видео. Напомня ни за преходността
Коментари Харесай

Най-силната връзка е тази между баба и внуче, след години то направи нещо, което ще се помни (ВИДЕО)

Това е едно малко тъжно видео. Напомня ни за преходността в живота… Но и за непрестанната любов, създаваща се сред поколенията. В случая – сред баба и внук. Кадрите се сменят, започвайки от първия миг, когато бабата взема в ръце внучето си с цялата любов на която е способна… Сега тя ще се посвети да бъде непрекъснато към него, на процедура замествайки родителите, ангажирани да обезпечават препитанието на семейството… И колкото повече детето пораства, толкоз близостта сред двамата нараства… Игри, разходки, първи опити с молив в ръката, първи цифри и букви… Тя го учи да приказва вярно, да оказва помощ в чистенето и готвенето, да бъде учтив, да приготвя уроците си…

Времето минава, детето е станало момче и прекарва от ден на ден време с връстниците си… Но не не помни обичаната баба – постоянно е при нея, споделя наслади и тревоги… грижи се тя да не се усеща самотна… Минават години – юношата е към този момент възмъжал – той несъмнено учи в университет и „ кове “ бъдещето си под ласкавия взор и на баба си… има си другари, изпитал е огъня на първата обич. Но в никакъв случай не не помни баба си… Чак до последния й дъх… Когато се прости с нея, откровените му сълзи са последната премия за обичта и грижите, с които е бил даряван… Задаваме ли си въпроса, какъв брой доста ни обичат нашите баби и дядовци? С какво неспокойствие чакат да са дружно с нас, по този начин предавайки ни още веднъж и още веднъж своята безпределна обич…И по какъв начин им се отблагодаряваме, погълнати от водовъртежа на всекидневието?


Баба и внуче – Ран Босилек

— Бабо, била ли си мъничка?
— Била съм, бабиното. Който не е бил мъничек, не може да остарее.
— По-добре да не си била дребна, че да не остаряваш.
— Ех, де да съм знаела, бабиното.
— Бабо, когато си била дребна, играла ли си с топка?
— Играла съм.
— Бабко, земи една ябълка от кошницата! Хвърли я като топка да си спомниш младите години. Аз ще се мъча да я хвана. Ако не я уловя, ще се натърти. Не бива да се поставя в кошницата. Може да изгние. Ще повреди и другите ябълки. Ще я умия и ще я излапам.
— Ами в случай че я хванеш? — пита баба му.
— Ако я хвана, напряко ще я изям, да стана огромен, та ябълки да си вземам самичък.Учените откриха, че бабата по майчина линия е най-важният човек в живота на дететоЗaмиcлeтe ce нaд тoвa!
Бaбa — ĸoлĸo мнoгo тoплинa, дoбpoтa, лacĸи и любoв в eднa дyмa!
C нaшитe бaби…Nov 21 2018vijti.com

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР