Това е една от най-ужасните сцени, които съм виждал в

...
Това е една от най-ужасните сцени, които съм виждал в
Коментари Харесай

Историкът Явор Сидеров: ПП са длъжни да се опитат да съставят правителство и да не се вслушат в Радев

Това е една от най-ужасните подиуми, които съм виждал в актуалната демократична история на България – президентът връчи мандата надали не с омерзение. Така в ефира на Euronews Bulgaria историкът и политически анализатор Явор Сидеров разяснява връчването на втория мандат от Румен Радев на обединението ПП-ДБ. Ситуацията, в която се намираме е извънредно сложна, даже и огромното опълчване сред Българска социалистическа партия и Съюз на демократичните сили през 1996 година не може да се съпостави с това, което се случва през днешния ден, разяснява той.
Румен Радев на процедура в прав текст сподели на Продължаваме промяната, че те би трябвало сами да се откажат от мандата си. Той непосредствено сподели на политическата мощ, на която го връчи, че не би трябвало да сформират държавно управление, че тя не е почтена за това. Това е извънредно противен миг за българската народна власт и за българската политическа система.
ПП-ДБ са длъжни да се опитат да сформират държавно управление и да намерят поддръжка в границите на този мандат, да продължат да  водят диалози, изрично са задължени и да не се вслушват в думите на Радев, сподели Сидеров.
На мястото на Борисов аз бих размразил договарянията и бих вървял към държавно управление. Редовно държавно управление би трябвало да има, тъй като алтернативата е неприятна от който и аспект да гледаме на обстановката.
Злощастен политически наивитет и явна неумелост назова Явор Сидеров това, което си споделят по време на записаното съвещание от „ Продължаваме промяната “. Не може да се приказва за държавна измяна, тъй като в последна сметка съгласуването на шефове на служби с сътрудниците не е закононарушение. Това са повече или по-малко естествени процедури. Макар да са законово уредени и да са признати сред всички членове на организациите, в които членуваме, те в България са обгърнати в една мистичност. Нашите сътрудници също имат ползи и те се пробват да ги прокарват в България, сподели още историкът.  

Изходът от това състояние може да бъде продължаваща рецесия и превръщането на България в сенчеста територия, сподели още Сидеров. Думите на Радев бяха извънредно остри, това обаче не е оповестяване на война на „ Продължаваме промяната “, тя е оповестена доста от дълго време. Това беше просто още един акт на тази война, разяснява още той. Записът на Радостин Василев, методът,  по който беше връчен мандата и митингът пред президентството са координирани дейности, заключи Сидеров. 

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР