Това е една класация, която измерва т.нар. микроклимат за ежедневна

...
Това е една класация, която измерва т.нар. микроклимат за ежедневна
Коментари Харесай

Л. Богданов: България слиза с 11 позиции не защото нещо се е влошило у нас

Това е една ранглиста, която мери така наречен микроклимат за ежедневна работа на всеки бизнес, като това включва разнообразни по естество проблеми,  с които бизнесът се сблъсква във връзка с администрацията. Това изясни в изявление за предаването ни " Нещо повече " икономистът от Индъстри Уоч Лъчезар Богданов в коментар на класацията на Световната банка " Да правиш бизнес 2018 ", в която страната ни е слязла с 11 позиции или от 39-о на 50-о място.
Причината да сме надолу в класацията не е, че в България нещо се е влошило, а по-скоро, че има страни-реформатори, които са се ориентирали по-добре в методологията и които са избрали по-точните промени, които да им подобрят класирането. 
Бюджетната картина в последната година разрешава малко повече разноски, в сравнение с в интервала след 2009-а, тъй че има буфери в бюджета и за тази, и за идната година, които могат да разрешат някакво лавиране, добави Богданов в коментар на настояването, отправено по-рано през днешния ден на митинг от младите учени за повече средства за просвета. 
Ако има съответен бизнес случай или съответно бизнес предложение, в което да бъде аргументирано по какъв начин и до какво ще доведат спомагателните средства - да вземем за пример, дали ще стимулират най-хубавите млади студенти да стават учени то в области, в които в действителност има положителни проучвателен обичаи у нас, както и добра материална база, с цел да се вършат научни проучвания - то явно от това би имало смисъл, добави икономистът. 

Подробности, както и от кои страни на Балканския полуостров България е изпреварена в класацията и за какво - можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР