Това е една качествена съставка, без която няма да мине

...
Това е една качествена съставка, без която няма да мине
Коментари Харесай

Политолог: Има разнобой между ПП и ДБ за правителство? frognews.bg

" Това е една качествена съставна част, без която няма да мине едно устойчиво ръководство в България. А на него му е извънредно значимо, защото ГЕРБ желае да се оправдава и да излезе от изолираност. Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия също желаят да излязат от изолираност. Но трите дружно няма да излязат от изолираност, в случай че създадат общо държавно управление. За да излязат от изолираност, би трябвало да създадат държавно управление с Политическа партия и Демократична България. Не можеш самичък да излезеш от изолираност, т.е. да се издърпаш самичък от дупката, даже да имаш повече от 120 депутата, а никой в България в този момент не може да ги завоюва самичък ", счита той.

 

Според него е необичайно това, че Политическа партия сами са се появили на сцената, с цел да заявят, че няма да поддържат кабинет с мандата или с присъединяване на ГЕРБ, без " Демократична България ".

 

" Представителите на Демократична България към момента не са споделили нищо. Има всички белези, че там се случва някакъв спор. Демократична България са съумели на доста места да изместят с преференции водачите на Политическа партия, което е спомагателна причина за триене в обединението ".

 

По думите на политолога е явно, че ПП и Демократична България са на разнообразни отзиви по въпроса по какъв начин би трябвало да се подходи:  " Христо Иванов още преди изборите говореше в интерес на възгледа, че би трябвало да се направи коалиция с ГЕРБ. Сега репликата на Кирил Петков и Асен Василев наподобява като отговор на Христо Иванов, тъй като Борисов не ги беше питал дали желаят да вършат коалиция с него. Адресатът на това известие беше съдружният им сътрудник ". 

 

" Най-важният тест за обединението ПП-ДБ ще е процедурата по сформиране на държавно управление. Как ще вземат участие в нея, как ще се схванат дали ще поддържат ГЕРБ, или няма да поддържат ", смята Тончо Краевски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР