„Това е една голяма трагедия, която ни помага да разберем,

...
„Това е една голяма трагедия, която ни помага да разберем,
Коментари Харесай

Председателят на регионалната колегия на БЛС във Враца: Колеги искат контрапротест

„ Това е една огромна покруса, която ни оказва помощ да разберем, че в здравната система има проблеми. Положителното от този драматичен случай е, че би трябвало да се намерят проблемите и да бъдат позволени “. Това разяснява ръководителят на районната гилдия на БЛС във Враца доктор Ирена Мазнева в предаването на bTV „ Тази събота “ във връзка случая с умрялата жена пред регистратурата във врачанската болница.

Лично тя се е почувствала потресена като човек и майка, когато е видяла клипа. „ Станахме едно общество, което демонстрира недъзите, само че не споделяме по какъв начин да се поправят. Всички желаеме да живеем в едно по-добро общество. Когато имаш телефон, с цел да регистрираш нещо, намерения дали до момента в който снимаш, не можеш да направиш още нещо. Въпреки това този клип сподели, че системата има потребност от сериозна промяна “, сподели доктор Мазнева.

„ Това, че не е пристигнала кола за спешна помощ за болната е трябвало да се уточни от индивида, който работи на телефон 112. Да го съобщи на незабавния център, откъдето да се обаят на болния и още веднъж да уточняват случая. Това води до загуба на време и доста постоянно хората качват околните си по коли и ги карат в незабавния център. Когато болният идва с кола за спешна помощ, лекарите го вкарват напряко в шокова зала. Когато идваш с персоналния си автомобил, би трябвало да преминеш през регистратура, тогава триажът е друг и се губи време “, означи ръководителят на районната гилдия на БЛС във Враца.

„ Протестите в този момент са нещо обикновено, само че да ни викат „ убийци “ е недопустимо и не води до нищо градивно. Много постоянно ми звънят, откогато е този случай, и желаят да организираме контрапротести, само че това няма да докара до нищо “, споделя доктор Мазнева.

Ако казусът е в системата, недоволството би трябвало да е ориентирано към Министерство на здравеопазването и Народното събрание, където се коват законите. Ако лекарите в Спешна помощ във Враца подадат групово оставка, това няма да докара до нищо положително, споделя ръководителят на районната гилдия на БЛС във Враца.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР