Това е една агония, каза в предаването Лице в лице

...
Това е една агония, каза в предаването Лице в лице
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Борисов има интерес МВР да не работи

Това е една мъка, сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ съпредседателят на Демократична България и водач на ДСБ Атанас Атанасов по мотив обстановката към към момента неосъществената рокада в държавното управление след трите министерски оставки, написа novini.bg.

В последните дни имаше спекулации, че у нас има пълзящ прелом – разглеждайки процесите, откриваме, че има пълзяща държавна рецесия – перманентна, продължаваща. Може ли един министър да даде на съд различен, какъвто беше казусът с Валери Симеонов и Николина Ангелкова. Имаше скандал с неприетите оставки на Теменужка Петкова и Бисер Петков, скандал с Търговския указател, със застрахователната компания " Олимпик ", с избягали пандизчии. Последва тежка покруса до Своге, три поискани оставки от министър-председателя, задачата на които беше де да се отпупши публичното напрежение, съобщи Атанасов.

Всички тези условия демонстрират, че казусът е в главата на държавно управление. Борисов не може да се оправи със личния си екип. Един кандидат-министър беше отдръпнат, за другия президентът бави указа. От цялата информация към този указ стана известно, че Маринов няма качества да бъде основен секретар и всички негови професионални провали доведоха до такава степен да бъде поискана оставката на вътрешния министър, а в този момент той ще бъде препоръчан за министър. Маринов няма никаква визия за промяна. От момента, в който Борисов в профил Вучков през 2015 година Министерство на вътрешните работи е на ръчно ръководство от премиера. Той има интерес тази система да не работи и съзнателно се поддържа по този метод. Ако службите работят дейно, ще вземат да разкрият корупцията по високите етажи на властта. Тази корупция е най-големият проблем на страната ни. В последните дни се приказва за борба с корупцията, само че кой държеше чадъра над задържаните знакови предприемачи в последните 10 години? Трябва да се имитира борба с корупцията, реплика в тази посока, с неслучайно определени субекти. Не виждам да се нападат субекти, свързани с актуалната власт, акцентира съпредседателят на Демократична България.

Наложителна е радикална смяна в страната, неслучайно има перманентни митинги в страната. Очевидно е, че политическият връх не може да се оправи с провокациите. Рано или късно тази драма ще приключи с отстраняването на Борисов от власт, сподели още Атанас Атанасов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР