Това е единственият университетски вестник, който не е променил своето

...
Това е единственият университетски вестник, който не е променил своето
Коментари Харесай

Вестникът на Русенския университет „Студентска искра“ празнува 65 години

Това е единственият академични вестник, който не е трансформирал своето име от 1958 година и не е прекъсвал връзките си с читателите до през днешния ден

Екипът на вестник „ Студентска искра ” провежда Кръгла маса, отдадена на 65-годишнината на вестника на Русенския университет. По време на събитието беше показан издаденият алманах „ 65 години Студентска искра и 5 от тях “ за интервала 2018 до 2023 година.

От 5 февруари до 17 февруари 2023 година във фоайето на Ректора на Русенския университет се показва изложбата „ Искра, живот, развиване – „ Студентска искра “ 65 години напредък “, показваща моменти от историята на изданието от 1958 година до 2023 година.

Събитието откри основният редактор на вестника – доцент дн Анелия Манукова. Тя поздрави гостите и описа в резюме историята на „ Студентска искра “. Ректорът на университета – акад. Христо Белоев поздрави всички, които са съдействали и не престават да способстват за съхранението, развиването и модернизацията на вестника.

На 5 февруари 1958 година в Русе се появява първият брой на вестник, наименуван „ Студентска искра “. Тримата борбени и дръзки младежи – Иван Неделчев (главен редактор), Кирил Момчилов и Йордан Панайотов, са първият екип, трансформирал концепцията в действителност.

Това е единственият академични вестник, който не е трансформирал своето име от 1958 година и не е прекъсвал връзките си с читателите до през днешния ден – 65 години неповторима история за България. Това не е най-старият, а най-дълго съществувалият през годините академиченвестник, запазил име, университет и читатели. Това е искра, живот, развиване и напредък.

За своите 65 години вестникът е излязъл с 423 регулярни броя (по номерация), доста изключителни броеве (без номерация), специфични броеве с тематични заглавия. В редакциите му са работили над 650 сътрудници.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР