Това е един прекалено често срещан сценарий – отделяте доста

...
Това е един прекалено често срещан сценарий – отделяте доста
Коментари Харесай

Колко скоро е прекалено скоро да напуснете нова работа, ако не ви харесва?

Това е един прекомерно постоянно срещан сюжет – отделяте много време, с цел да се явявате на изявленията за дадена работа и най-сетне получавате позицията, за която сте въодушевени.

Когато стартирате в първия ден, обаче осъзнавате, че работата няма нищо общо с това, което сте си мислели, че ще бъде.

Общо 72% от 2 500 милениали и представители на поколението Z, взели участие в изследване на The Muse в Съединени американски щати през януари, са декларирали, че при започването на нова работа са изпитвали възприятие на изненада или страдание, че позицията или компанията не е това, което им е било казано да чакат.

Усещането при този “шок при промяна” може да се задълбочи още повече по време на пандемията ", споделя създателят и основен изпълнителен шеф на The Muse CEO Катрин Миншу. От фирмите обезверено се пробват да попълнят неналичията на чиновници и за претендентите е мъчно да получат цялостна визия за хибридното работно място.

И по този начин, в случай че осъзнаете, че ненавиждате новата си работа, какъв брой скоро е прекомерно скоро, с цел да напуснете?

Кога да сложите край?

На днешния пазар на труда, на който търсещите работа имат преимущество, младите споделят, че е все по-приемливо човек да напусне неприятна нова работа в къси периоди.

Общо 20% от участниците в изследването споделят, че биха напуснали нова работа в границите на месец или по-малко, в случай че се окаже, че тя не е това, за което е представяна. Други 41% биха си дали сред 2 и 6 месеца, а 15% биха изчакали сред 7 и 11 месеца. Едва 24% биха изтърпели неприятна работа в продължение на година или повече, преди да изоставен.

Разбира се, това дали би трябвало, в действителност, да напуснете, е строго самостоятелно решение, споделя Миншу. Само вие можете да прецените: Има ли детайли в тази работа, които може да навредят на психическото ви здраве или на професионалната ви кариера? Или пък просто е доста друга от това, което сте очаквали или сте привикнали да вършиме?

Някои неща са ясни предупредителни знаци, че би трябвало да се махнете, като да вземем за пример, в случай че сте очевидци на неетично държание или тормоз на работното място, споделя Миншу.

Ако не сте в сходна обстановка, “има работни места, където средата е предизвикателна или доста друга от вашите упования, само че където има и какво доста да се научи,” добавя тя.

Как да извършите една неприятна работа малко по-добра?

Трябва също по този начин да се означи, че не всеки може просто да напусне и да остане без приходи, до момента в който си откри нова работа. В тези случаи може да извършите една работа малко по-поносима, до момента в който търсите нова, споделя Миншу.

Тя поучава, в случай че се чувствате удобно, да поговорите с мениджъра си за разминаванията сред картината, която ви е била показана по време на интервютата, и действителността, с която сте се сблъскали. Вероятно е обособени детайли от работата да се предадени погрешно по време на няколкото кръга изявленията.

Тези разлики може да бъдат неволни недоразумения, които мениджърът ви да може да в профил, като работното време, дали се чака да се работи присъствено или отдалечено или даже план, който ви е предоставен. Изглаждането на тези въпроси може да се трансформира във “възможност за професионално израстване, а не в нещо, от което неотложно се оттегляте,” споделя Миншу.

В последна сметка, търсещите работа имат преимущество на днешния пазар, а рекрутърите имат отговорността да популяризират свободните позиции и фирмената просвета почтено. Ако не го вършат, те може да се сблъскат с нова вълна напускащи след няколко месеца.

Старият съвет, съгласно който човек би трябвало да се задържи на дадена работа най-малко година, даже и тя да не му харесва, “вече не са разпоредбите, по които играем”, споделя Миншу.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР