Това е един много силен знак, че България е достоен

...
Това е един много силен знак, че България е достоен
Коментари Харесай

Мария Габриел: Посещението на Зеленски е много силен сигнал, че България е достоен европейски партньор

Това е един доста мощен знак, че България е заслужен европейски сътрудник, сподели в ефира на bTV вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел по мотив визитата на украинския президент Володомир Зеленски в България.

Много е значимо България да изпраща сигнал, че може да приказва в един глас – парламент, държавно управление и президент. Тогава няма да си задаваме въпроса кой кого е поканил, а ще си приказваме за интереса на България, за това, че България може да е заслужен сътрудник на Европейския съюз и НАТО, съобщи Габриел.

Тя разяснява и думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че държавното управление се пробва да скрие какво е дало обещание на Украйна.

Уважавам президентската институция. Но би ми се желало, когато се чуват думи от там, да няма никакво подозрение за дезинформация, уточни външният министър.

Българското държавно управление приказва в един глас. За нас водещото е декларацията на Народното събрание. Могат да ни бъдат поискани доста неща, само че водещият принцип е помощта да не заплашва сигурността на страната, както и да няма каквото и да е застрашаващо боеспособността на България въздействие. Оттук нататък няма място за никакви спекулации. Каквото и да бъде решението, то ще бъде взето след разбор, подчерта Мария Габриел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР