Това е един много силен знак, че България е достоен

...
Това е един много силен знак, че България е достоен
Коментари Харесай

Вицепремиерът Габриел си пожела да няма съмнение за дезинформация в коментари от президентството за Украйна

Това е един доста мощен знак, че България е заслужен европейски сътрудник, сподели в предаването " 120 минути " по БТВ вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел във връзка визитата на украинския президент Володомир Зеленски в България.

 

Много е значимо Бъгария да изпраща сигнал, че може да приказва в един глас – парламент, държавно управление и президент. Тогава няма да си задаваме въпроса кой кого е поканил, а ще си приказваме за интереса на България, за това, че България може да е заслужен сътрудник на Европейския съюз и НАТО, съобщи Габриел.

 

Тя разяснява и думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че държавното управление се пробва да скрие какво е дало обещание на Украйна.

 

Българското държавно управление приказва в един глас. За нас водещото е декларацията на Народното събрание. Могат да ни бъдат поискани доста неща, само че водещият принцип е помощта да не заплашва сигурността на страната, както и да няма каквото и да е застрашаващо боеспособността на България въздействие. Оттук нататък няма място за никакви спекулации. Каквото и да бъде решението, то ще бъде взето след разбор, акцентира Мария Габриел.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР