Това е доста трудна задача. Нито една от двете страни

...
Това е доста трудна задача. Нито една от двете страни
Коментари Харесай

Фалшиви зелени сертификати - може ли някой да бъде осъден по сегашното законодателство?

Това е много сложна задача. Нито една от двете страни няма интерес да си признае. Това съобщи юрист Мария Шаркова (тя специализира здравно право), разяснявайки думите на премиера Кирил Петков, че Министерство на вътрешните работи ще ревизира всеки умрял имунизиран против ковид фактически е бил имунизиран.

Трудно е да се потвърди, посочи Шаркова. Зелените документи не носят белезите на документ според описаното в Наказателния кодекс, предизвести тя. Именно поради това ще е мъчно да се откри прецизен текст, поради който да подведат под наказателна отговорност издаващите подправени документи и ползващите ги, изясни юрист Шаркова пред bTV. И прикани за смяна в закона, с цел да бъде изяснено.
Български медици забъркани в скица със стотици подправени зелени документи
Лекар от МБАЛ в Асеновград и три медицински лица от частен медицински център в Раковски (в Раковски има единствено един частен медицински цен...
Прочети повече
Ако приказваме за рушвет, той касае длъжностни лица и въпросът е до каква степен лекарите са такива, добави тя. Шаркова беше безапелационна, като съпостави ползващите подправени документи с камикадзета, тъй като имат достъп до места, където се изисква документ и там вървят хора, които се усещат по-сигурни, а измежду тях може да има възрастни с хронични болести, бременни дами.

Адвокат Шаркова уточни и друго – полицията следва да ревизира осведомителната система за регистрация на зелени документи и да следи за необикновени феномени. Например – клъстери от имунизирани, които по-късно се разболяват и заболяването протича тежко или приключва с летален излаз.

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР