Това е доста често срещано заболяване при хора и домашни

...
Това е доста често срещано заболяване при хора и домашни
Коментари Харесай

„Безпрецедентно“ увеличение на хората, заразени с паразит, причиняващ диария

Това е много постоянно срещано заболяване при хора и домашни животни като овце и говеда.

Симптомите могат да продължат до шест седмици и включват миризлива диария, висока температура, гадене, обща отмалялост и главоболие и загуба на тегло.

Паразитът е предпазен от външна обвивка, която му разрешава да оцелее отвън тялото за дълги интервали от време и го прави доста търпелив към стерилизация с хлор - което значи, че епидемиите могат да стартират в плувни басейни.

Въпреки това, той може да бъде открит и в почвата, храната, водата или повърхностите, които са били нечисти с фекалии от инфектирани хора или животни.

Документът, включващ създатели от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA), Общественото опазване на здравето на Уелс и Общественото опазване на здравето на Шотландия, споделя, че включва констатации от „ следствие на невиждано и продължаващо повишаване на случаите на криптоспоридиоза в цялата страна “.

1,7 милиона души „ може да живеят с деменция в Англия и Уелс до 2040 година “, гласи нов отчет

Техните данни, от рутинни инспекции на проби от изпражнения от хора, които са съобщили, че имат болестта, демонстрира, че към 450 души са били доказани, че имат зараза в един ден към края на октомври тази година - към три пъти повече от предстоящото количество за това време на годината.

Документът, оповестен в здравното списание Eurosurveillance, споделя, че здравните чиновници са разкрили 2411 лабораторно доказани случая на криптоспоридиоза сред 20 август и 1 октомври тази година - това възлиза на 2032 случая в Англия, 163 в Уелс, 127 в Шотландия и 89 в Северна Ирландия.

Изображение: Червените сфери демонстрират съществуването на криптоспоридиоза в човешки изпражнения

Прочетете още:
Защо рецесията с канализацията във Англия датира от съдбоносно решение
Търсенето на екипажа е прекъснато членове след потъването на английския транспортен съд
Пет магазина на Wilko ще отворят още веднъж преди Коледа

Документът споделя, че „ поради мащаба и географското разпространяване на превишението в райони и народи на Обединеното кралство, едно локално излагане е малко евентуална причина ".

Длъжностни лица също подозират, че същинският брой на хората, инфектирани в Обединеното кралство, евентуално е доста по-висок, като доста страдащи от признаци, без да търсят лекуване.

Изследователите изпратиха анкети до стотици хора в Обединеното кралство, които оповестяват за дата на поява на признаците на 1 август.

От 394 души в Англия с криптоспоридиоза, които дават информация за пътешестване, 215 (55%) оповестяват за пътувания в чужбина през предходните 14 дни тяхното заболяване, написа вестникът.

Той прибавя, че 96 (45%) от тези са пътували до Испания.

UKHSA споделя в изследването: „ Нашите първични открития допускат, че плуването (или в Обединеното кралство, или в чужбина), в това число потреблението на басейни и пътуванията в чужбина до разнообразни дестинации може да са в основата на актуалното нарастване.

„ Въпреки това, на този стадий други източници, да вземем за пример нечиста храна, не може да бъде изключено като допринасящо за превишаването. "

Документът споделя, че макар че могат да зародят национални и интернационалните огнища на заболяването, множеството са локализирани и свързани с частни или публични водоснабдявания, плувни басейни, контакт с животни, разпространяване от човек на човек или консумация на храна.

Огнища в плувен басейн постоянно пораждат, когато водата е била нечиста и басейнът не е вярно измит, до момента в който огнища постоянно пораждат в детски градини.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР