Това е добро решение и аз наистина много съжалявам, че

...
Това е добро решение и аз наистина много съжалявам, че
Коментари Харесай

Тагарев порица противниците на Страйкър: Работят срещу националните интереси

Това е положително решение и аз в действителност доста скърбя, че има такива народни представители, които работят против ползите на българската войска. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев във връзка разискваното от Народното събрание проекторешение за приемане на план за капиталов разход за „ Придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада ”.

Министър Тагарев отговори на рецензиите от страна на народните представители от " Българска социалистическа партия за България " и от " Възраждане ". Още при започване на дебата Борислав Гуцанов от " Българска социалистическа партия за България " съобщи, че сходно решение е " национално изменничество ", а сътрудника му Атанас Зафиров уточни, че с приемането на днешното проекторешение се  анулира решение на 44-ото Народно заседание и се приема ново, в което сумата, която се залага, е двойно по-голяма. Освен това сложи въпроса по какъв начин по този начин контракт за милиарди левове ще се подпише от шеф на дирекция в Министерство на защитата. 

Стоян Таслаков от " Възраждане " уточни, че въпросните бойни машини, били наричани " афганистанските гробници ". Ще дадем 2,5 милиарда за едни машини, които в Афганистан са се трансформирали в гробници и ковчези, уточни депутатът и означи, че в България също се създават такива машини, които са на въоръжение в други страни.

Костадин Костадинов, ръководител на " Възраждане ", сподели, че това е доста остарял модел,  употребен от Морската пехота на Съединени американски щати, който бил спрян от произвеждане. Той сподели, че за тези пари могат да се закупят френски и немски модели и попита дали ще бъде изпълнено условието за 20 % индустриално съдействие. Костадинов сподели, че това решение е незаконно и " Възраждане " няма да го поддържа.  

Министър Тагарев благодари на Христо Гаджев (ГЕРБ-СДС), ръководител на парламентарната комисия по защита, и на Георги Ганев от ПП-ДБ за показаните отчети и уточни, че  в случай че депутатите бяха слушали отчетите, щяха да получат отговори на доста от въпросите, които са били сложени. Очевидно за вас това не е значимо, по-важно да си водите пропагандата, сподели Тагарев. Той уточни, че няма никакво значение дали министър или заместник-министър ще подпише договорите. Министърът акцентира, че този развой продължава повече от 10 години и напомни, че първите механически задачи са създадени през 2012 година

 Този метод е добър и можете през днешния ден да вземете едно рационално и положително решение за българската войска, счита Тагарев. Той посочи, че към 40 % от човекочасовете по производството на машините ще бъдат положени тук, в България. Министърът сподели, че тук ще бъде построен Регионален център за ремонт и поддръжка на машини " Страйкър " за Европа. Имам достъп до класифицирани отчети – това, което сподели господин Костадинов сподели, не съм го срещал в тези отчети, сподели още Тагарев в отговор на рецензиите на Костадинов. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР