Това е чудесно време да се насладите на храната си

...
Това е чудесно време да се насладите на храната си
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – вторник – 22.02.2022

Това е отлично време да се насладите на храната си и да забравите за съвсем всички ограничавания! 22 лунен ден има доста удобен резултат върху храносмилателните органи, подобрявайки тяхната функционалност и способността да се оправят даже с най-трудната храна. Затова в менюто ви могат да участват обичаните ви пържоли, спагети, пица, бургери, картофи, сандвичи, сладкиши, всевъзможни салати и десерти. Разбира се, би трябвало да сте наясно с изгодите от тази храна и евентуалната й щета. Но в случай че в елементарните дни се пробвате да се храните вярно и здравословно, през днешния ден можете да извършите изключение и да си позволите всичко!

22 лунен ден е обвързван с струпване на сила в организма, по тази причина през днешния ден не би трябвало да се гладува и да се пости. Гладуването или очистителните практики в 22 лунен ден строго са неразрешени. Това може да даде тъкмо противоположният резултат.

Употребявайте разнообразна растителна храна. Добре е да се пият плодови сокове, да се употребяват задушени зеленчуци и печени плодове. Добре се отразяват подправките от къри и куркума. Добре е да ядете ориз, тортили, пиле в сладко-кисел сос, кориандър. Можете също по този начин безвредно да ядете сладкиши - през днешния ден това няма да ви навреди. Спокойно можете да си хапнете къс, торта, сладки кифлички, сладкиши и други сходни вкусотии. Единственото предизвестие е да употребявате артикули с по-малко добавени изкуствени съставки. За предпочитане са естествените подсладители – мед, плодове, фурми.

ТРАКИЙСКИ САРМИ

Продукти: 600 г мляно свинско месо, 1 пакет подготвени фини кори, 2 стръка праз лук (1 връзка свеж лук), 3 домата, 3 с. л. олио, червен пипер, черен пипер, чубрица, сол на усет.

Приготвяне: Нарежете на дребно лука и го задушете в 2 с. л. от мазнината и 1 с. л. вода. Като омекне, прибавете смляното месо и задушете, до момента в който се изпари течността.

Разбъркайте с нарязаните на кубчета домати, червен и черен пипер, чубрицата, сол и разпределете сместа върху нарязаните на 6 части тестени кори.

Навийте корите с плънката на рулца като сарми, наредете ги в намазана с малко олио тава и печете в умерена фурна.

След като ги изпечете, залейте ги със загрята до шупване вода, в която сте прибавили останалата лой и малко сол. При предпочитание, може да добавите кубче изсъхнал бульон във водата.

Похлупете ястието с похлупак и го оставете на топло, до момента в който сармите се задушат и поемат течността.

“Храната, която организмът не съумява да усвои, изяжда този, който я е изял. Затова се храни умерено.” – Абу ал Фарадж
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР