Това е чиста показност, абсолютно излишна работа – какъв е

...
Това е чиста показност, абсолютно излишна работа – какъв е
Коментари Харесай

Затяга се примката с кметицата на Младост

Това е чиста показност, безусловно непотребна работа – какъв е казусът това да бъде направено дискретно. Този обоснован въпрос зададе юрист Ирен Савова, която в началото пое отбраната на задържаната показно кметица на регион " Младост " Десислава Иванчева, както и заместничката ѝ Биляна Петрова, която в действителност е главен клиент на Савова. По думите на юриста, Иванчева и Петрова са пътували и не са имали експлицитна среща с някого пред Спортната палата. Преди това двете дами са имали среща в Столична община, която била с юрист Върбанов. Този юрист в действителност в този момент е главен бранител на кметицата на регион " Младост ". Доколкото знам, това е сътрудник, който се занимава с въпросите в общината и главно със случаите на строителство, добави Савова, като посочи, че не е наясно за какво тъкмо е имало среща с този юрист преди ареста, написа Actualno.com.

Мисля, че госпожа Иванчева е трябвало да се види с Йорданка Фандъкова – по въпроса за построяването на парк " Обединена Европа ", посочи пиарът на регион " Младост " Петър Кърджилов пред Нова телевизия. Подкуп или инсценировка Парите бяха оставени на багажника, в отворена кутия, извика през вчерашния ден (17 април) Иванчева, която беше държана над 5 часа с белезници пред Спортната палата. Тя разясни, че ще се проверява, че 4 часа не е бил допускан при нея юрист и че служители на реда са казвали, че тя няма право на юрист. По думите на Савова, автомобилът е длъжностен и не се употребява единствено от кметицата на регион " Младост ". Чудно ми е какъв е бил казусът Иванчева и заместничката ѝ да бяха спрени от полицейски автомобил и да бяха ескортирани до полицейско ръководство, попита юристът и изясни, че клиентката ѝ Биляна Петрова от самото начало е плакала от оскърбление. Тези дами не бяха пили вода, стояха с часове изправени – това са практики, които не като правист, а като човек не мога да схвана, добави юристът.

Имало е толкоз доста кашони, толкоз доста неща, та се удивлявам по какъв начин по този начин се вади тъкмо този кашон с хиляди отпадъци и някакви пари. Има много озадачаващи неща, приключи коментара си Савова. Тя добави и, че когато вземаш рушвет, си внимателен – " по този начин да си разхождаш едни пари с други кашончета... ". Нищо не е открито персонално в клиентката ми, и в дома ѝ, сподели още юристът, визирайки очевидно Петрова. Мои сътрудници, които пазят Десислава Иванчева, настояват, че не са били позволени до нея. Аз не мога да кажа било ли е по този начин, когато отидох в 16:00 часа, нямах проблем да се видя с нея и със заместничката ѝ Биляна Петрова, съобщи юрист Савова. На пряк въпрос ще се търси ли дело в Европейския съд за правата на индивида поради унизителния арест, Савова отговори, че това го взема решение клиентът, само че допусна, че Иванчева и Петрова ще си търсят правата. Със сигурност ще има дело в Страсбург, разяснява пиарът на регион " Младост " Петър Кърджилов, който е деятел на " Зелените " и някогашен пиар на Българска академия на науките, напуснал със скандал Академията - поради Бойко Борисов.

Според Инициативен комитет " За Зелен Младост " обискът на дома на Иванчева е завършил към 2:30 часа. По информация на НПО-то и на Петър Кърджилов, по ръцете на Иванчева не са открити следи от мастило от белязани пари, само че това трябвало публично да се удостовери от управляващите. От " За Зелен Младост " са безапелационни, че ръководещите по всевъзможен метод са опитвали да отстраняват Десислава Иванчева – имало три месеца проверка в регион " Младост ". Петър Кърджилов посочи и, че преди три седмици Иванчева подава сигнал до прокуратурата – поради фалшифицирани документи по отношение на градеж. Инвеститорът се споделя Логофетов, а планът е за многофамилна постройка. Досега няма отговор от основния прокурор, сподели още пиарът. Actualno.com напомня, че става въпрос за 7-етажна постройка на ъгъла сред ул. " Свето Преображение " и ул. " Д-р Атанас Москов ". " Налице е очевидно противоречие и липса на аналогия в подписите в в допълнение показаните документи. Те са положени в един документ по един метод и по напълно друг метод в различен документ. Изглеждат като че са сложени от еднакъв човек, без разлика в цвета на мастилото на химикалката. Освен другите подписи, в графичната част от плановата документи са осъществени и голям брой подлепвания по страниците и скриване на част от текста ", разяснява на 28 март Иванчева, когато подава сигнал в 7 РПУ. Познавайки госпожа Иванчева, не считам, че това е невероятно – със длъжностен автомобил да върви да си събира подкупите. Такова мнение изрече някогашният зам.-кмет на регион " Младост " Никола Вапцаров, родственик на поета Никола Вапцаров и част от политическата групировка на Георги Кадиев и който си подаде от дълго време оставката. Още до момента в който бях зам.-кмет в Община Младост, имаше процедура да се поставят досиета на трупчета и да се изнудва. Не се даваха разрешителни, въпреки да има изрядни документи, до момента в който въпросният вложител не направеше услуга за общината – да ремонтира нещо да вземем за пример. Не съм виждал госпожа Иванчева да взема персонално нещо, посочи Вапцаров. Той обаче добави, че имало сигнал за санирането на блокове, в който била забъркана и заместничката Биляна Петрова. Депутат от ГЕРБ се подиграва с кметицата на " Младост " Депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова разяснява днешния зрелищен арест на кметицата на регион " Младост " в София Десислава Иванчева. "... Прочети повече Когато хванахме един вложител " по бели гащи " – за градежа при блок 70 (бел. ред. – поради него имаше огромни протести), госпожа Иванчева подписа съглашение с вложителя и не отиде на съд, въпреки да имаше доказателства, посочи Вапцаров. Според него, кметицата отдръпнала жалбата, тъй като вложителят я заплашил със съд и тя нямала желание да върви в пандиза.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР