Това е често срещан мит е, че не можете да

...
Това е често срещан мит е, че не можете да
Коментари Харесай

Можете ли наистина да забременеете, докато кърмите?

Това е постоянно срещан мит е, че не можете да забременеете, до момента в който кърмите бебе, само че има ли някаква истина в това?

Е, в случай че кърмите бебето си, може да почувствате нещо, известно като лактационна аменорея, което значи, че нямате цикъл, тъй като кърмите. Вашето тяло създава хормона пролактин, който ви разрешава да кърмите и хормонът потиска естрогена, заради което това се случва.

Все отново, в случай че вършиме секс, забременяването постоянно е допустимо - и това е нещо, което доста дами не осъзнават. Много дами остават с усещането, че кърменето ще ги защищити от зачеване още веднъж, само че това не постоянно е по този начин. Една жена може да овулира до момента в който кърми, само че от време на време е мъчно да се забележи, изключително в случай че тя няма естествен цикъл.

Тъй като множеството дами одобряват менструацията като увещание, че не са бременни, неналичието на цикъл или ненормалния му тип могат да ви объркат. Но даже, в случай че вашият цикъл не е постоянен, до момента в който кърмите, отново можете да забременеете. Вие имате овулация, преди да имате менструация- това също е нещо, което множеството дами пропущат да обмислят.

Накратко: Можете да забременеете, до момента в който кърмите и би трябвало да сте наясно с този факт.

И по какъв начин може да разберете какво да очаквате? Има няколко признака, които могат да ви подскажат дали сте бременна, макар че е много мъчно да се разбере това, до момента в който кърмите.

Ето защо да наблюдавате:

1. Изтощени сте

Бременността се отразява тежко на тялото, също по този начин майчинството е изморително, тъй че може да ви е мъчно да определите тъкмо каква е умората- дали е от бременност или просто сте изморени от последните събития. Но все пак, умората е евентуален симптом на бременност.

2. Пишкате по-често от нормално

Допълнителната кръв, отиваща към плода води до повече урина в бъбреците ви. Но не разглеждайте това като наложителен симптом на бременност. Кърменето ви кара да ожаднявате, тъй като губите много течности, когато храните бебето. Съответно пиете повече вода и това може да бъде повода за по-честото пишкане.

3. Гади ви се

Когато забременеете, тялото ви има скок в хормона на човешкия хорион гонадотропин (HCG) - и това може да ви накара да ви се гади ужасно доста.
4. Гърдите ви са доста мъчителни
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР