Това е част на една стратегия на Русия за дестабилизация

...
Това е част на една стратегия на Русия за дестабилизация
Коментари Харесай

Александър Йорданов: Путин казва много глупости. Сръбските националист искат втора руска държава на Балканите

Това е част на една тактика на Русия за дестабилизация на региона на Балканите и на Западните Балкани като цяло. Руската политика на Кремъл е ясно насочена срещу приемането на нови страни за членки на НАТО от този район, както и участие ва страните от този район в Европейски Съюз. И ние в идващите години ще бъдем очевидци на най-различни интервенции - и на разследващите служби, и на политиците, които ще целят основаването на спорове сред тези страни и жителите на тези страни.

Това съобщи в Българска национална телевизия евродепутатът Александър Йорданов, разяснявайки напрежението, основало се след шпионския скандал, раздухан от Сърбия.

Той добави, че " Путин е споделил доста нелепости ", само че " нещата, които правят вътре в Сърбия съветските специфични служби дружно със сръбските политици, е да се показват като неща, вършени от България и по този начин да бъде упрекната България ". Политикът означи още: " Става дума за една крайнонационалистическа нападателна политика, за която зад тезата за неутралитет се основава втора съветска страна на Балканите, на 100 км от българската граница. България по този въпрос би трябвало да реагира, както и реагира министърът на външните работи ".

" Сърбите би трябвало да бъдат доста деликатни, когато насочат обвинявания към България. Те не станаха членове на Европейски Съюз, без България да ги поддържа. В Екологичен потенциал срещам доста необятно схващане по тезата, която развъртвам - че Сърбия не може да стане член на Европейски Съюз, преди да е станала член на НАТО. Членството в НАТО може да подсигурява сигурност на нашия район. Сърбия не може да е член отвън НАТО, отвън сигурността. Сърбите по принцип постепенно узряват за истината и в случай че бяха по-ефективни за истината си, нямаше да позволен да се разпадне Югославия. Така и в този момент ние ще ги изчакаме да се натуткат на Балканите, да вършат такива провокации - досега, в който узреят, че би трябвало на първо време да станат члено НАТО и по-късно да мислят за Европейски Съюз ", разяснява още Йорданов.

Той съобщи, че България е имала историческо благополучие преди 30 години да стартират демократичните промени: " Станахме част от свободния свят, от това евроатлантическо семейство. И тази действителност е прелестна за българите, само че провокира за жалост една раздразнителност в сръбското държавно управление. Но в Сърбия има общественици, които не одобряват този краен националистически курс. Провеждането на проруска политика в Балканския район не се посреща добре от сръбската общност. Те имат физическия път към Европа - имат автомагистрала, а търсят " истината " от Русия. ”

По тематиката за записаните две НПО-та, които се борят за " правата на македонското малцинство в България ", той съобщи: " Едното Неправителствени организации се споделя " Антични македонци ". Това е нонсенс! Става дума за хора, които " не са в час ". Става дума очевидно за организации, които се пробват да осъществят провокации на българска територия. И в този смисъл реакцията на вицепремиера Каракачанов е оправдана, тъй като той пази българска идея в Македония в исторически проект. В Загреб на конгреса на ЕНП имахме среща с водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски. С него имахме естествен диалог, само че последователно стигнахме до спор. И би трябвало да кажа, че вътрешно съм доста смутен от опцията в Македония да дойдат извънредно националистически обединения, които ще възстановят едно извънредно отрицателно отношение към България и ще свирят на същата струна, на която свири сръбското държавно управление - струната на дестабилността ".

Александър Йорданов означи още, че " в Македония има доста среди, които не са просто антибългарски, само че и антиевропейски. „ Много добре би трябвало да се схваща, че колкото повече се настройват едни политици от Скопие към България, толкоз повече те отдалечават Македония от Европейски Съюз. ”, приключи Йорданов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР