Това е безпрецедентен случай доколкото към момента е известно от

...
Това е безпрецедентен случай доколкото към момента е известно от
Коментари Харесай

Румен Радев за убития полицай: Безпрецедентен случай

Това е невиждан случай доколкото все още е известно от територията на прилежаща страна - Турция, да се стреля по наш служител на реда. Крайно рисков и недопустим случай. Така президентът Румен Радев разяснява трагичния случай със починалия служител на реда край Елхово.

" Очаквам външно министерство да извика турския дипломат, да изиска пояснение, да желаяме цялостно следствие, даже взаимно, само че този случай изрично би трябвало да бъде открит. Да са ясни аргументите, да е явен виновника, да има отмъщение и надлежно да предприемем нужните ограничения ", съобщи Румен Радев, представен от Българска национална телевизия.

Продължавам да упорствам за по-голяма европейска взаимност в България, защото имаме най-дългата сухопътна външна граница на Европейски Съюз, където има деен поток от мигранти. Трябва повече техника и жива мощ. Ние сме задействали освен средства от бюджета, ние активизираме и персонален състав от Българската войска. Ние натоварваме нашите хора и би трябвало усетим европейската солидарност на нашите граници и несъмнено, би трябвало да бъдем признати в Шенген, сподели още президентът.

Президентът сподели още, че още на следващия ден ще предложения ПГ на " Възраждане " за съвещания.  " Надявам се, че партиите правят оценка това обещано в допълнение време поради нуждата от постоянно държавно управление час по-скоро, тъй че да бъде възобновен разговорът и естествената среда измежду една остра предизборна акция. Очакваме разговорът в действителност да бъде възобновен и да имаме конструктивност в диалозите и договарянията сред партиите. Преговорите са сред партиите, а не сред президента и партиите за сформиране на държавно управление. Аз не вземам участие в коалиция, те би трябвало да образуват коалиция ", разяснява Радев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР