Това е безпрецедентен опит от страна на властта да бъдат

...
Това е безпрецедентен опит от страна на властта да бъдат
Коментари Харесай

Амнести интернешънъл: Атаката на ВМРО срещу хелзинкския комитет е без прецедент

Това е невиждан опит от страна на властта да бъдат заглушени самостоятелните и сериозни гласове в България. Като страна - членка на Европейски Съюз, България има обвързване да съблюдава буквата на закона и чакаме основният прокурор изрично да отхвърли настояването за закриване на организацията ", съобщи Масимо Морати, зам.-директор на " Амнести интернешънъл " за Европа.

Позицията му, публикувана в сряда, е във връзка настояването на Вътрешна македонска революционна организация към основния прокурор Сотир Цацаров да бъде неразрешена активността на Българския хелзинкски комитет, в това число тъй като оказвал помощ на австралиеца Джок Полфрийман. Думите му споделят казаното и в специфична декларация от Берлин на " Хюмън райтс уоч ", както и от десетки български организации от неправителствения и правозащитния бранш.

" Българският хелзинкски комитет е най-уважаваната правозащитна организация за човешки права в България. Тяхната роля за разширение на познанията на съдии и прокурори и обезпечаването на правна помощ на хора в потребност е сериозно значима, а опитите да бъде спряна е директна офанзива против свободата на изложение ", добавя
Морати.

Съобщението е под заглавие " България: Заплахите с разформироване на правозащитна организация са недодялан опит да бъде заглушена рецензията ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Казусът "Полфрийман " (40)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР