Това е „9-ти септември” – стадионът е сред символите на

...
Това е „9-ти септември” – стадионът е сред символите на
Коментари Харесай

Петър Зехтински vs. Георги Василев – без опция за равенство

Това е „ 9-ти септември” – стадионът е измежду знаците на Пловдив. Това са две от легендите Ботев и Локомотив – Петър Зехтински и Георги Василев. Те са играли доста паметни мачове на това място, в този момент играят шахмат тук със мемоари за славното минало. Връщаме се обратно във времето с епичните борби сред жълто-черните и черно-белите.

Участието им в дербито

Петър Зехтински: Като футболист си припомням първия мач, в който съм играл дружно с Дерменджиев, влязох като промяна в този дуел. Той влезе в 60-ата минута, а аз към 70-ата минута. На тази врата, която е откъм река Марица, направихме една офанзива отдясно, центрирах, там Дерменджиев с един необикновен пробив бат Станчо мазета с първия удар, само че по-късно Дерменджиев вкара топката и бихме 1:0.

Георги Василев: Още в първия мач против Ботев вкарахме гол, който несъмнено ми е бил за кадем. Голямо благополучие е да играеш против Ботев, тъй като това е дерби мач и нямах никакво терзание да играя против тях. Това е единственият тим, против който не правех загрявка. Трябва да си спокоен, да не си под напрежение, тъй като тогава играта ти върви. Ако желаете да ви кажа за мача 7:3, резултатът щеше да е още по-голям, тъй като треньорът ни сподели да пазим топката на пас.

Двамата един за различен

Георги Василев за Петър Зехтински: Това, което съм запомнил за него е, че беше футболист, който можеше да подаде топката там, където искаш. Ако бях играл с него, щеше да се играе доста елементарно, той четеше играта и беше доста акуратен в играта си. Нещо като Бонев при нас. Ти рядко бъркаше.

Петър Зехтински за Георги Василев: Такова крило като него не е виждано, той играеше с огромна храброст. Той е от Гоце Делчев. За душeвността приказвам.

Наследниците

Петър Зехтински за Тодор Неделев: Аз му споделих, че бленувам не да ме стигне по голове, а по мачове. 350 мача. Това ще е наслада за всички, които обичат футбола. Той ще тежи най-вече в Ботев, тъй като тук хората го обичат.

Георги Василев: Мисля, че футболът е друг от това време и не мога да видя такива футболисти като Бонев, дали не разбирам ли, не мога да видя такива играчи.

Кой ще завоюва финала?

Георги Василев: В дербитата няма любимци. Всеки може да загуби и да завоюва, зависи от настройката, от уменията на футболистите. Дербито е по-специално. Който е по-тарикат във футбола той ще завоюва. Трябва да се играе мъжки.

Петър Зехтински: Има нещо по-важно - да стане една добра среща. Това, което видях на полуфиналите ми изпълни душата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР