Това дава възможността на България да поеме нови потоци товари

...
Това дава възможността на България да поеме нови потоци товари
Коментари Харесай

„БМФ Порт Бургас“ откри нов Интермодален терминал в Божурище

Това дава опцията на България да поеме нови потоци товари от Изток към Западна Европа

Частният пристанищен оператор „ БМФ Порт Бургас “ АД - концесионер на Пристанищен терминал „ Бургас Изток-2 “ и Пристанищен терминал „ Бургас Запад “, откри Интермодален терминал в Индустриална зона „ Божурище “, на който ще се обработват морски контейнери, разтоварени в пристанище Бургас, и предопределени за клиенти в западната част на страната, и назад. Транспортирането на контейнерите сред Бургас и София ще се реализира с ж.п.транспорт, в сходство с новите европейски трендове за прекосяване към по-щадящи околната среда решения за превоз на товари.

Изпълнителният шеф на „ БМФ Порт Бургас “ АД господин Борис Балев показа пред гостите преимуществата на терминала като главно свързващо звено сред пристанището в Бургас и европейската мрежа от интермодалния терминали, което обуславя опцията България да поеме нови потоци товари от Изток към Западна Европа.
 Терминалът е ситуиран в сърцето на Балканите - по продължение на жп линията " София-Банкя ", и е на към 5 км от Околовръстното шосе на столицата. Ключовата му локация подсигурява еластичност на доставките на контейнери до/от вътрешността на страната, както с авто, по този начин и с железопътен превоз.
Терминалът е регистриран като краткотраен и митнически склад. Оперативната му повърхност е 27 000 кв.м., а годишният му потенциал се пресмята на 60 000 TEU. Инвестицията в построяването му възлиза на близо 9,2 млн. лв..

Церемонията по откриването се организира на новоизградената площадка, а на събитието участваха над 130 посетители - представители на институциите, клиенти и сътрудници, сред които Николай Шушков – заместник-министър, МРРБ; представители МТС, МТИТС; доктор Антоанета Барес, Изпълнителен шеф на НКИЗ ЕАД;, представители на Директива за птиците НКЖИ; Бурхан Немутлу – ръководител на Управителния съвет на Българско-турска търговско-индустриална камара; Емрах Сазак – член на Управителния съвет на Алкомет и в екипа на БТТИК; представители на ДППИ и БДЖ Товарни транспорти ЕООД.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР