Това да бъдеш АНТИ-някой може да бъде повод да бъдеш

...
Това да бъдеш АНТИ-някой може да бъде повод да бъдеш
Коментари Харесай

Политологът Цветанка Андреева: Да бъдеш АНТИ не може да е политическа идентичност

„ Това да бъдеш АНТИ-някой може да бъде мотив да бъдеш основан, само че не може да е политическа еднаквост. Не може да носиш една и съща политическа еднаквост 2 години и да си съответен на провокациите на рецесията “, разяснява политологът  Цветанка Андреева в студиото на Euronews Bulgaria.
Прочетете още
„ ПП-ДБ се заявяваха като най-големите радетели за промени, само че в този момент се вижда, че с такова несигурно и непоследователно отношение и с следващ отвод да ръководят страната тези хора наподобяват все по-нелегитимни да стабилизират правосъдната власт. Извинете, само че сега основният прокурор наподобява доста по-стабилно от всички политици взети дружно “, съобщи Андреева.

Според нея либералната коалиция губи легитимност за всички промени, поради които бе основана. Политологът засяга концепциите на двете партии за законодателни промени във връзка с прокуратурата и по-конкретно - за налагане на механизъм за надзор над основния прокурор.

„ Това да бъдеш АНТИ-някой може да бъде мотив да бъдеш основан, само че не може да е политическа еднаквост. Не може да носиш една и съща политическа еднаквост 2 години и да си съответен на провокациите на рецесията “, разяснява Андреева.

Според нея има известно напрежение вътре в обединението на ПП-ДБ, а отводът им даже да беседват за вероятно ръководство може да им изиграе неприятна смешка.

„ Вероятно този път ГЕРБ биха били склонни на повече взаимни отстъпки в опит за основаване на постоянно държавно управление “, сподели пък Яница Петкова от социологическа организация „ Галъп интернешънъл “. - Държи се позицията на необятна коалиция непременно, което е тактика за идните локални избори. Тук виждаме ръката на ГЕРБ, която е подадена в името на стабилността, само че от другата страна ПП-ДБ няма по какъв начин да одобряват тази подадена ръка, защото техният облик е построен на база „ анти-ГЕРБ “, изясни Петкова.

Относно вероятен разпад на обединението сред Политическа партия и Демократична България Яница Петкова счита, че евентуално тя ще се резервира до локалния избор, тъй като се стреми към победа в София. „ Това е тяхна упоритост (на партиите от обединението, б.ред.), тъй като София се ръководи от кмет на ГЕРБ от доста години “, сподели Петкова. „ ПП-ДБ обаче са нестабилна коалиция, тъй като имат разлики във възгледите по голям брой тематики “, добави Петкова.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР