Това да бъда председател на общинския съвет не ми е

...
Това да бъда председател на общинския съвет не ми е
Коментари Харесай

Борис Бонев готов на съюз с БСП

Това да бъда ръководител на общинския съвет не ми е фикс концепция, това е работа, обвързвана с много бумащина и документи, не ми е мечтаната работа. Но ръководителят на СОС би трябвало да бъде в добър синхрон с кмета. И заради демократичното право на най-голямата група да излъчи ръководител и заради синхрона.

Това разяснява Борис Бонев, който е претендент на ПП-ДБ за ръководител на Столичния общински съвет през Българска национална телевизия. На първото си съвещание в понеделник СОС не съумя да си избере началник при две гласувания.

Няма друга кандидатура в ПП-ДБ, това беше едно от най-лесните решения, които сме взели като коалиция още преди акцията, записано е в съдружното съглашение. Не е дадено, ние сме се преборили, скъсахме се от работа за тези 4 месеца, сподели Бонев за своята кандидатура и за това дали има друга различна в обединението.

В ГЕРБ има доста градивни хора, чиято единствена спънка да са потребни за София е, че се преценяват с партийните повели, добави той. Няма да има сглобка в София, това е моделът, който се опитваме да променим, безапелационен бе Бонев.

Ще проведем диалози с всички сътрудници – да се опитаме да съставим един проект най-малко за ръководството за София – 50 ограничения, по които да се разберем. Всяка партия да може да осъществя част от личните си обещания пред гласоподавателите, изясни той по какъв начин ще се работи в СОС.

Ще водим диалози с всички, без ГЕРБ. Българска социалистическа партия е вид, добави Бонев. И посочи, че диалозите с Българска социалистическа партия са за осъществяване на общи цели.

Важни хрумвания и политики на ГЕРБ също ще бъдат подкрепяни, тъй като зад тях стоят гласоподаватели, които имат своите упования, добави той.

Склонни сме да подпишем проект за политики, не съдружно съглашение, добави водачът на „ Спаси София “. Имаме потребност от прелиминарен заем на доверие, тъй като в София не сме управлявали, с цел да потвърдим, че това, което мислим, ще го осъществим, сподели той.

Ако не ги осъществим – всички останали групи имат болшинство и могат да изберат нов ръководител на СОС, разяснява Бонев. Според него не е вероятен разновидността за ротационен ръководител.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР