Това, че западни войници може да присъстват в Украйна, не

...
Това, че западни войници може да присъстват в Украйна, не
Коментари Харесай

Франция: Присъствието на западни войници в Украйна не означава, че те ще участват в конфликта

Т ова, че западни бойци може да участват в Украйна, не значи, че те ще вземат участие в спора. Това увери френският външен министър Стефан Сежурне, представен от Франс прес.

*Вижте във видеото коментар по тематиката: Ще изпрати ли Западът сухопътни войски в Украйна?

Френският министър сподели това, с цел да обясни думите на президент Еманюел Макрон, че е допустимо да бъдат изпратени западни бойци в Украйна.

С оглед на съветската експанзия Западът би трябвало " да планува нови дейности в поддръжка на Украйна ", като може да става дума за разминиране, за помощ в областта на киберсигурността и за " произвеждане на оръжия за украинска територия. За осъществяването на част от тези дейности може да е належащо наличие на украинска територия, само че това няма да значи присъединяване в спора ", съобщи Сежурне.

Германският канцлер Олаф Шолц, който взе участие в срещата в Париж отхвърли методът, по който Макрон характеризира договарянията, добавя ДПА.

Германският водач съобщи във вторник, че участниците са се съгласили, че „ на Украинска земя няма да има сухопътни войски, няма да има бойци, изпратени от европейски страни, нито пък от страни членки на НАТО “. 

Часове по-късно Белият дом повтори, че Съединени американски щати „ няма да изпращат войски в Украйна “.  

Говорителката на Съвета за национална сигурност към Белия дом Ейдриън Уотсън уточни, че най-хубавият метод Вашингтон да помогне на Киев е да одобри пакета за помощ в размер на 60 милиарда $, който е спрян в Камарата на представителите от конгресмени от Републиканската партия.

Полският министър председател Доналд Туск също съобщи след среща с чешкия си сътрудник Петър Фиала в Прага, че Варшава няма да изпрати военнослужещи.

" Български войски там няма да отидат ", съобщи българският министър председател Николай Денков, а естонската премиерка Кая Калас сподели, че тематиката не се разисква в нейното държавно управление, добавя ДПА.  

Литва обаче уточни, че не се опълчва на концепцията за разполагане на западни сухопътни войски в Украйна. Министърът на защитата Арвидас Анушаускас сподели във вторник, че там могат да бъдат изпратени литовски войски, с цел да оказват помощ при образованието на украински военнослужещи, само че че в никакъв случай няма да вземат участие в бойни интервенции против съветските сили в Украйна.  

Кремъл насочи строго предизвестие към съдружниците на Киев, заявявайки, че присъединяване им на бойното поле може да докара до " парещ спор " сред най-големите военни сили в света, отбелязва ДПА. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че сходни сражения " сигурно не дават отговор на ползите на тези страни и те би трябвало да схванат това “.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР