Това, че външният дълг е под ограничението от 60% от

...
Това, че външният дълг е под ограничението от 60% от
Коментари Харесай

Вместо да се хвалим с външен дълг, да се похвалим с жизнен стандарт

Това, че външният дълг е под ограничаването от 60% от Брутният вътрешен продукт е добре, само че няма от какво да се хвалим с това, че сме в първите три в Европа по невисок дълг. " Добре е да се хвалим, в случай че сме в първите три в Европа по витален стандарт, защото самичък по себе си делът на дълга в Брутният вътрешен продукт не значи нищо ", разяснява пред Българска национална телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев.

" Същият дълг в Брутният вътрешен продукт имат Бангладеш и Демократична република Конго . Много по-нисък дял в Брутният вътрешен продукт имат Екваториална Гвинея, Гватемала, Либерия, Парагвай, Таджикистан и Узбекистан. Тоест на никое място по света макроикономистите не дефинират виталния стандарт като дял на дълга в Брутният вътрешен продукт ".

 Борисов удовлетворен от свиването на външния дълг
Борисов удовлетворен от свиването на външния дълг

Поколенията в България са в тройката на отличниците

" Умните страни си поддържат дълга в границите на лимитираният а, страната вкарва повече запаси в стопанската система посредством обществено частно партньорство и развиват националната си стопанска система ", изясни Гечев.

" Когато страната взима задължения и ги влага посредством пазарни принадлежности дружно с частния бизнес - тогава резултатът е позитивен ", разяснява той и добави, че дългът би трябвало да бъде следен и би трябвало да бъде употребен рационално.

 България е водеща в Европейски Съюз по тежки материални ограничения за хората
България е водеща в Европейски Съюз по тежки материални ограничения за хората

30% от българите живеят в ограничения спрямо 0,8% в Швеция

Всичко е въпрос на доза и планове. Според Гечев, съвсем 30 години България няма дълготрайна икономическа стратегия за развиване .

" Много държавни управления и това държавно управление сега не знае какво вършим - къде ни е секторната политика, къде ни е написана в елементи политиката за стимулиране на износа ", добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР