Това, че в обществото - не само у нас, а

...
Това, че в обществото - не само у нас, а
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Много хора със симптоми на COVID-19 не се изследват |

Това, че в обществото - освен у нас, а и по света - има доста Томаневерници, не е занапред и не е единствено за ковид. Проблемът е, че в този момент много хора със признаци не се изследват. 

Това съобщи вирусологът проф. Радка Аргирова в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия. Водещият се завърна на екран, откакто прекара COVID-19. 

За да приказваме за нова вълна, остарялата би трябвало да е завършила, да има интервал без
новозаразени лица, а това при нас не се е случило, изясни специалистът. Лятото идваха да се изследват хора, които пътуват и на които им беше нужен документ, а в този момент идват хора със признаци или контактни, сподели още проф. Аргирова. По думите й това няма да е последната зараза от ковид и ние би трябвало да внимаваме какъв брой близо позволяваме животните до нас. 

Единственото лекарство, което в този момент се сочи като главно при COVID-19, е ремдесивир. При него обаче има една специфичност - би трябвало да се употребява на по-ранен стадий на заболяаването, а не да се
изчаква, посочи тя. 

Проф. Аргирова разяснява и имунитета, който се придобива след превозване на заболяването. Не е единствено срокът, в който работят - тормози ме, дали - при непрекъснатата неопределеност на вируса, антителата ще бъдат годни, ако имаме мутант, изясни вирусологът. 

Мерките против разпространението на болестта закъсняват - в цяла Европа и у нас затварят питейни заведения и заведения за хранене, след дъжд качулка, разяснява още проф. Радка Аргирова. Но болестта не е дух от бутилка, с цел да я изпуснем, отговори тя на въпроса на Любенов за какво изпуснахме болестта. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР