„Това, че Трифонов номинира Антоанета Стефанова е чудесно, но е

...
„Това, че Трифонов номинира Антоанета Стефанова е чудесно, но е
Коментари Харесай

Змии и гущери от устите на управляващите в оставка по адрес на Трифонов

„ Това, че Трифонов номинира Антоанета Стефанова е отлично, само че е опит за заобикаляне на дадената отговорност. На минутата, на секундата тя ще върне мандата. Тоест, „ Има подобен народ” и персонално, и персонално Трифонов няма никаква концепция по какъв начин се ръководи и по какъв начин се носи отговорност”, съобщи способената Атанасова.

Когато мандатът бил връчен на ГЕРБ от партията декларирали ясно и отговорно каква ще е структурата на Министерския съвет, съобщи тя. Всички хора, които предложили, били с биографии и имена. Хора, които на идващия ден след избор могат да влязат в кабинетите и да работят (бел. ред. Калин Вельов и Люден Дилов-син, например).

Според нея Слави Трифонов поставял президента Румен Радев в „ странна ситуация” поради изказването си, че ще върне мандата за сформиране на държавно управление.

„ Животът на Народното събрание към този миг не е скъсен и тук е значимо да кажем, че за всякакво законодателство, в това число лобистко и противоконституционно, евентуално ще носи виновност и отговорност и президентът”, счита депутатът.

Атанасова съобщи, че от ГЕРБ чакат коя ще е третата политическа мощ, която ще получи мандат. Според нея това може и да не е Българска социалистическа партия, а някоя от другите партии.

„ Смятам, че бихме подходили по един и същи метод. Специално за социалистическата партия ние имаме решение на конгрес и действаме според разпоредбите. С Българска социалистическа партия няма да управляваме”, посочи тя.

Относно провалените договаряния за сформиране на мандат Атанасова уточни, че са имали желание да бъдат задоволително виновни. Получили обаче надменно отношение.

„ Високомерието, изключително в политиката, не е потребно въобще. Трябва да се намира разговор. Ако в този момент някой вземе мандат, чакам най-малко на диалози да ни покани”, добави тя.

Дали от ГЕРБ ще предложат Бойко Борисов още веднъж за министър председател при триумф на идващ парламентарен избор Атанасова не отговори: „ Хайде да се фокусираме върху дневния ред на обществото през днешния ден и в този момент. Вотът на хората ще покаже кого те желаят отпред на държавата”.

„ В момента следим шоу. Колегите, които пристигнаха от улицата, явно не могат да излязат от тази роля. Само че това шоу стартира да коства прекомерно скъпо и на българския народ, и на парламентаризма “, разяснява по Българска национална телевизия политическата обстановка депутатът от ПГ на ГЕРБ Радомир Чолаков.

По думите му хората, които са влезнали " на вълната на шоуто ", са почнали да усещат, че въпросът с ръководството на страната е по-сложен и схващат, че им би трябвало ауфтакт, с цел да премислят и да опитат по-добре идващия път.

Според него от ГЕРБ нямали проблем с предварителни избори. Той изрази убеденост, присъща на борисовчетата, че и на идващите политически избори ГЕРБ ще бъде първа политическа мощ. По думите му преди тези избори са се изговорили доста червиви приказки и ужасно доста мостове са били изгорени.

По думите му в този мандат ГЕРБ не бил сбъркал, той бил в изолираност. " ГЕРБ е в глуха отбрана, ударите се сипят отвред - обиди, обиди, обиди ", залва се Чолаков.

Според него резултатите от изборите посочили, че българският гласоподавател е изразил желанието си ГЕРБ да бъде в ръководството, само че подложен на доста непоколебим надзор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР