Това, че Сърбия има проблеми не означава, че България трябва

...
Това, че Сърбия има проблеми не означава, че България трябва
Коментари Харесай

Каракачанов: Няма да сме патица за отвличане на вниманието от сръбските проблеми

Това, че Сърбия има проблеми не значи, че България би трябвало да бъде изкупителна жертва, " патица за похищение на вниманието " от вътрешните й проблеми. Така вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов разяснява в коридорите на Народното събрание шпионския скандал, в който името на страната ни е забъркано от сръбски народен представител.

Председателят на сръбската парламентарна комисия за Косово и Метохия Милован Дречун съобщи, че българските служби стоят зад записа, на който се вижда по какъв начин съветски агнет дава пари на почитан сръбски държавен чиновник, като задачата била да се сътвори напрежение сред Белград и Москва.

" Такива неща, за които приказва сръбският народен представител, няма. Българските народни представители също не постоянно приказват неща, имащи общо с истината. Така че в сръбския парламент всеки народен представител може да си приказва каквото си желае ", добави вицепремиерът.

Като член на делегацията, която ще пътува с премиера Бойко Борисов в Съединени американски щати, министърът ще взе участие в диалози, свързани със задълбочаване на съдействието в защитата. 

" Споразумението за стратегическо партньорство би трябвало да бъде обновено, то е остаряло. В на практика аспект някои американски компании проявяваха интерес и към другите планове - вложения в производството на въоръжение, неща, свързани с защитата ", изясни Каракачанов. 

Единият от митингите против Валери Симеонов, поради избора му за заместник-председател на Народно събрание, бил проведен от някогашните им сътрудници от " Атака ", удостовери Каракачанов тезата на Симеонов.

За недоволството на майките попита - " Колко пъти желаят да му отрежат главата. Или желаеме да отнемем правото на някого да приказва свободно, и, когато бърка и си понесе отговорността за това, да продължим цялостен живот да го гоним, малко болшевишко е, счита Красимир Каракачанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР