Това, че общинският съветник или кметът има право да говори

...
Това, че общинският съветник или кметът има право да говори
Коментари Харесай

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев призовава за сериозно и адекватно отношение към работата на местния парламент 

Това, че общинският консултант или кметът има право да приказва от трибуната на сесия, не го прави негражданин или супер жител, с цел да не се включва в публичните разисквания по наболели въпроси “. Така кметът Пенчо Милков разяснява изказванията на локалната коалиция ГЕРБ–СДС, която изиска свалянето на ръководителя на Общинския съвет Иво Пазарджиев. В претекстовете си съветниците показват „ трайна неспособност “ за осъществяване на отговорностите, като дават образец с организирането на публично разискване през август т. година за решаването на казуса с тежкотоварния трафик край Русе.

„ Нямаше нарушение на ръководителя и на идващия ден, когато бе проведена сесия, с цел да се разиска и позволи въпросът “, добави кметът Пенчо Милков.

Според него би трябвало да се посрещне с обединени сили новата действителност, която настава в света.

„ Давайте оферти за работата на общината. Предложения, които можем да приемем, с които да вървим напред. Заявете го като персони, като водачи и като членове на партии. Общинският съвет съществува за това “, прикани още кметът.

Председателят на локалния парламент Иво Пазарджиев дефинира претекстовете за настояването на неговото събаряне като ръководител като „ изсмукани от пръстите “. Според Пазарджиев това е поредна провокация от страна на група съветници за изява и политически рейтинг на негов тил.

„ Всичко това е толкоз неуместно, че даже сега се усещам неловко от нашите съграждани, че губим скъпо време, в което би трябвало да работим за русенци и да гласуваме значими оферти, каквото се изисква от нас “ сподели още Пазарджиев и добави, че не приема обвиняванията против себе си и приканва за съществено и съответно отношение към работата на Общинския съвет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР