Това, че ние сме подкрепили най-възрастния депутат е едно, но

...
Това, че ние сме подкрепили най-възрастния депутат е едно, но
Коментари Харесай

Гуцанов: Ако се стигне до втори мандат, БСП са готови да разговарят с Продължаваме Промяната

Това, че ние сме подкрепили най-възрастния народен представител е едно, само че да подкрепим ГЕРБ, когато имаме с тях повече от 6-7 години остра борба за кардинални разлики в политиката, няма по какъв начин да стане. Ако третият мандат е във " Възраждане " или Движение за права и свободи, също не можем да ги подкрепим. Това съобщи в " Още от деня " депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов.

Ако се стигне до втори мандат, Българска социалистическа партия са подготвени да беседват с " Продължаваме Промяната ".

Борислав Гуцанов разяснява, че и социалистите са били сюрпризирани от днешното чуване на министъра на финансите и че няма да има внасяне на проектобюджет за 2023 година.

" По закон е пределно ясно, че бюджет за последваща година се внася само и единствено от кабинет и ще би трябвало през идващите дни този въпрос да се почисти, защото просто няма по какъв начин с решение на Народно събрание да има удължение на настоящия в този момент бюджет ", сподели той.

По думите му това е самопризнание, че предходният парламент е направил добър бюджет за 2022 година, само че сега провокациите пред страната ни са прекомерно огромни и доста по-различни отпреди 6 месеца.

" Защо има такива разноски, които министърката изясни, само че беше доста безапелационна дали те са за новите самолети, защото има две импортирани оферти от служебния кабинет в деловодството на Народно събрание и двете са свързани с въоръжение. Дали те подвигат средствата в бюджета и належащо да се тегли нов дълг или има нещо друго, тъй като министър Велкова е взела участие в правенето на предходния бюджет ", разяснява Гуцанов.

Депутатът повтори позицията на Българска социалистическа партия, че са твърдо срещу изпращането на оръжие в Украйна както и срещу закупуването на нови изтребители, защото първите още не са пристигнали.

" В момента се прави предложение на длъжностен кабинет и президентът си разрешава още в първата си тирада пред Народно събрание да приказва за нови 8 самолета, когато първите 8 не са пристигнали. Това е обстановка, в която ние считаме, че е доста по-важно да бъдат обезпечени обществените минимуми за българите (...) Има моменти, в които би трябвало да помислим кое е по-важното за страната, кое е по-важното за всяко едно българско домакинство ".

Гуцанов е безапелационен, че Българска социалистическа партия е партията, изкарала Народното събрание от неуместната обстановка с избора на ръководител на Народното събрание.

" Не е обикновено 72 часа всеки един български жител да ни гледа и да ни подрежда от тв приемника и то с съображение, че ние не можем даже да изберем един ръководител на Народно събрание "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР