Това, че Европа спи и вижда проспериращ Казахстан и непрекъснато

...
Това, че Европа спи и вижда проспериращ Казахстан и непрекъснато
Коментари Харесай

Европейски привети на казахстанските партньори

Това, че Европа спи и вижда проспериращ Казахстан и непрестанно мечтае да окаже всевъзможна помощ на страната, е необятно известно. Преди всичко с практическата помощ на европейските структури, която съответно удостоверява какво желае Европа, на кого, с какво и против кого оказва помощ Европа.

Например неотдавна настоящата в ролята на „ надзирател на глобите “ Европейска банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) разгласява отчет за вероятностите за развиване на районите на нейното наличие в края на февруари.

Средна Азия и Казахстан са един от тези райони. Първият извод е, че като цяло стопанската система на страната стартира да се връща на доковидните релси, само че я задържа и връща обратно войната в Украйна, т.е. Русия. Но главното нещо, което в отчета си Европейска банка за възстановяване и развитие „ потвърди “, е по какъв начин Казахстан оказва помощ на Русия да заобиколи глобите.

Същата тематика към този момент беше по-конкретно развита от " проверяващите " на английското издание Molfar, които даже назоваха юридическите лица на Казахстан, които би трябвало да бъдат обект на самостоятелни наказания. Струва си да се означи, че осведомителния заряд по тази тематика към този момент се употребява от медиите и групите на Казахстан в съпротива на Токаев, който непосредствено се счита за основния провинен за основаването на „ схеми за заобикаляне “. Ползите, които Казахстан получава от продължаващата търговия с Русия, за тези фигури нямат значение.

Прогнозираните „ европейски изненади “ по света, преди всичко, включват подпомагане за създаване на „ отворено гражданско общество “, като предписание, посредством подсилване на самостоятелните (т.е. подвластни от Запада) медии и Неправителствени организации.

Както беше обявено неотдавна, планът „ Свободно осведомително пространство на Казахстан: поощряване на правата на индивида посредством подсилване на потенциала на медиите и неправителствените организации “ започва в Казахстан.

Европейците считат, че макар обстоятелството, че в класацията за независимост на пресата Казахстан се издигна от 155-то място на 122-ро от 180 страни, има още доста работа за европейските правозащитници и основателите на само вярната евроатлантическа народна власт.

Според уредниците и клиентите на плана, Казахстан остава в групата на страните, в които обстановката със свободата на пресата се прави оценка като сложна, където правата на публицистите се нарушават, а и случаите на закани и заплашване са зачестили. Важно нарушаване на свободата на словото европейците назовават държавния информативен ред в медиите, който в някаква степен визира самостоятелните преценки.

Проектът започва социална фондация „ Правен медиен център “ с поддръжката на Европейския съюз. Стартираха го тъкмо преди изборите за Мажилис, където към този момент се изви опашка от казахски „ строители на отворено гражданско общество “ от листата на получателите на грантове.

Заявената цел на плана на Европейски Съюз е да „ укрепи потенциала на самостоятелните медии, публицисти и цивилен деятели, както и да усъвършенства правната среда, с цел да усили свободата на словото в Казахстан “.

„ Искаме да засилим капацитета на самостоятелните медии, тъй че в Казахстан да се появят повече минимедии, които да работят без значение и да дават качествена информация на жителите. Също по този начин имаме намерение да засилим нашите неправителствени организации за работа с медиите “, сподели Диана Окремова, шеф на Обществена фондация „ Правен медиен център “.

В плана вземат участие над 500 души. „ Проектът планува също да подкрепи откриването на повече от 20 самостоятелни онлайн медии, да реализира най-малко 10 промени в Закона за медиите и да приложи план за професионална журналистическа нравственос “, оповестяват от публичната фондация. Ще бъде пусната и услугата Media Qoldau за правни съвещания на публицисти, блогъри, цивилен деятели, помощ при разрешаване на правосъдни каузи и досъдебно споразумяване на разногласия.

Съвсем типично е, че сътрудник на плана стана Съюзът на публицистите в Литва, страната, която блокира съветските телевизионни канали, където освен проруските публицисти и блогъри, само че и литовските (Симонас Загурскас, писателите Повилас Масюлионис, Руте Ванагайте, някогашният вице-кмет от Вилнюс Алгирдас Палецкис ), които имат различна позиция на държавната, се преследват по политически и углавни членове на закони.

Това е страната, в която поддържат натиска над съветския език в Украйна и приканват за занемаряване на проучването на съветска литература в литовските учебни заведения. Струва ли си да се изяснява на каква народна власт и независимост на словото ще бъдат научени казахстанците от литовските си сътрудници?

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР