Това, че България остана без редовен кабинет, не ни отдалечава

...
Това, че България остана без редовен кабинет, не ни отдалечава
Коментари Харесай

Банкер: Това, че България остана без редовен кабинет, не ни отдалечава от еврото, все повече се доближаваме до него

" Това, че България остана без постоянен кабинет, не ни отдалечава от еврото. Точно противоположното – от ден на ден се приближаваме до него и все по-малко остава, до момента в който влезем в еврозоната “. Това съобщи в ефира на „ 120 минути “ Петър Славов, ръководител на Управителния съвет на една от огромните банки.

„ Сред критериите за влизането в еврозоната няма условие страната да има устойчиво държавно управление и политиците да не се карат по вестниците и пред хората. Критериите са макроикономически, само че това, което се случва в България, сигурно се чете и проучва извън “, съобщи още той.

„ Вече не е скрито за никого, че критерият, който не можем да осъществим, е инфлацията. По останалите нямаме проблеми. Но най-вероятно до април-май месец, когато данните би трябвало да се проучват, ние няма да се оправим. През юни ще има отчет, който излиза един път на две години. Но също по този начин ни беше казано, че даже да не се оправим до юни, те през септември отното ще погледнат данните за нас. Към нас имаше една доброжелателност, само че в този момент тя може да бъде компрометирана от политическа позиция. Знаете – на мощ не може да дадеш, на мощ можеш единствено да вземеш “, разяснява Славов.

" Всички хора, които са родени през 1920 година и са яли кисели краставички, са умряли - т.е., внимавайте с киселите краставички, те предизвикват гибел. При две събития, които са се случили по едно и също време, не значи, че има причинно-следствена връзка сред тях. Същото е с инфлацията и влизането на една страна в еврозоната. Не значи, че едното е причина или разследване за другото ", уточни специалистът.

" От друга страна обаче влизането ни в еврозоната е събитие - то ще бъде за първи и финален път. Вероятно ще има икономически субекти, които ще честват по тъкмо избран метод и е допустимо да бъде тъкмо в посока на спекулата ", изясни Петър Славов.

По думите му няма по какъв начин една страна да бъде богата, само че да има ниски налози. Експертът разяснява и плоския налог у нас, както и лихвите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР