Това, че България и Румъния останаха извън Шенген, е нелогично

...
Това, че България и Румъния останаха извън Шенген, е нелогично
Коментари Харесай

Радев: Това, че България и Румъния останаха извън Шенген, е нелогично и унизително

Това, че България и Румъния останаха отвън Шенген, е нелогично и унизително, съобщи през днешния ден президентът Румен Радев. 

Няма никаква икономическа и политическа логичност България и Румъния да бъдат отвън Шенген, уточни той на взаимен брифинг с президента на Хърватия Зоран Миланович, който е на публично посещаване в България. Той означи, че България е покрила всички механически критерии още през 2011 година и това е признато от Европейската комисия. 

Нашето държане отвън Шенген с всевъзможни моменти хрумвания и моментни политически доводи подкопава самата нормативна база на Европейски Съюз, подкопава механизмите за взимане на решения в Европейски Съюз, сподели още Радев. Това е загуба освен за стопанските системи на двете страни, това е оскърбление за жителите освен на двете страни, само че и загуба за Европа, разяснява Радев. В миг, в който приказваме за военна подвижност, за по-голяма сигурност, за битка с икономическата рецесия и инфлацията в Европа – ние да възпрепятстваме свободното придвижване на хора, артикули, услуги и капитали, което е в сърцевината на съюза – няма логичност, изясни президентът, представен от Българска телеграфна агенция.

Президентът уточни, че за последните месеци България има две инспекции от Европейската комисия и на двете страната ни е посочила отлични резултати. „ Октомври е дата, която персонално съм изговорил и съм получил поддръжката от всички европейски институции, от всички страни членки с две условности “, сподели Румен Радев. По думите му, в случай че Народното събрание одобри значимите закони, няма да има спънки и доводи да стопират страната ни по пътя към участието ни в Шенген.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР