Това, че България е с ниски показатели по разпространение на

...
Това, че България е с ниски показатели по разпространение на
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров не изключва нова COVID вълна през лятото

Това, че България е с ниски индикатори по разпространяване на ковид, не трябва да ни успокоява. Не се изключва нова вълна на COVID-19 през лятото, в случай че обстановката с вируса се утежни. За това предизвести служебният здравен министър Стойчо Кацаров в утринния блок на Българска национална телевизия. 

" Ние нямаме цялостен надзор върху разпространяването на вируса и инфекцията. Вече регистрирахме появяването на индийски вид. Ако този развой продължи не можем да изключим сигурно вълна, в това число и през лятото. Единственият метод да се предпазим от следваща вълна и неприятности си остава имунизацията ", безапелационен бе той.
 Д-р Стойчо Кацаров: Държавата може да печели от здравето Д-р Стойчо Кацаров: Държавата може да печели от здравето
Държавата освен няма да губи пари, както е сега, само че и ще печели от опазването на здравето, в случай че се огледа на здравето като стопанска система....

Според него здравната система у нас има потребност от по-добра организация. " Много са нещата, които могат да бъдат изменени. В моя къс мандат това няма по какъв начин да се случи, само че се пробвах дружно с сътрудниците от Здравната каса и Лекарския съюз да дадем посока. Посока в това да се отстранен ненужните условия, да се отстранен лимитите, да се овласти пациента, да се включи пациентът в контрола на медицинските действия и по този метод той да стане значимият човек в системата. В тази посока би трябвало да са измененията ", акцентира Кацаров.

По думите му в този момент България се намира в зелената зона измежду страните в Европа, които са с най-ниски индикатори във връзка с вируса, само че това не би трябвало да ни успокоява. Той показа, че една нова вълна може да ни върне в позицията от пролетта и да постави завършек на туристическия сезон.  

Кацаров разяснява, че за в този момент не се постанова да се ползват други ограничаващи ограничения. " Ние следим деликатно разпространяването на вируса, честотата на болесттите и взаимозависимост от това от време на време понижаваме ограничаващите ограничения ", сподели министърът.

По отношение на носенето на маски Кацаров съобщи, че в случай че продължим да се движим в зелената зоната е допустимо да се разшири обсега на имунизирани хора, които да се движат без маски.
 Разрешават свижданията при пациенти с болничен престой над 5 дни Разрешават свижданията при пациенти с болничен престой над 5 дни
От 22 юни се позволяват свижданията при пациенти с болничен престой над 5 дни, по преценка на лекуващия доктор по отношение на здравословното съ...

Прочетете още по тематиката:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР