Това беше съобщено на брифинг на главния военен говорител контраадмирал

...
Това беше съобщено на брифинг на главния военен говорител контраадмирал
Коментари Харесай

Израелската армия: От 7 октомври сме поразили над 50 цели на Хиз...

Това беше обявено на брифинг на основния боен представител контраадмирал Даниел Хагари. На брифинга бяха разисквани основно напъните за отбиване на офанзивите на " Хизбула ", подхванати в символ на взаимност с Хамас, което е отклоняване от нормалната въздържаност на Израел във връзка с интервенциите в Сирия. „ Навсякъде, където е " Хизбула ", ще бъдем и ние. Ще предприемем дейности на всички места в Близкия изток, където се изисква ", безапелационен бе Хагари.

 

Израелските военни са атакували 34 000 цели на " Хизбула " в Ливан, в това число 120 гранични постове за наблюдаване, 40 секрети склада за ракети и други оръжия и повече от 40 командни центъра, означи Хагари. Той дефинира броя на убитите врагове на повече от 200.

 

Хагари добави, че Израел е разположил три армейски дивизии по продължение на ливанската граница, предполагайки, че " Хизбула " ще се намеси, откакто палестинските радикали от Хамас започнаха провокиралото потрес трансгранично нахлуване на 7 октомври, което предизвика войната в линията Газа.

 

След като изтегля десетки хиляди поданици от северните региони, Израел заплаши да ескалира сраженията с Ливан, в случай че " Хизбула " не се отдръпна от границата, и потърси западна помощ за намиране на дипломатическо решение в Бейрут, напомня Ройтерс.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР