Това беше предизборната кампания, в която в най-млака степен можехме

...
Това беше предизборната кампания, в която в най-млака степен можехме
Коментари Харесай

Преподавател от СУ: Сривът на политическата дискусия отблъсква избирателите

Това беше предизборната акция, в която в най-млака степен можехме да чуем съдържателни послания, добре структурирани програмни оферти от страна на политическите партии. Почти всички представители на партии се плъзгаха по повърхността на проблемите когато участваха в разнообразни формати на полемики в медиите.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Ваня Нушева, учител по политическо държание, изборни системи и изборна администрация в Софийския университет.

Роля за това имат и форматите на самите медии. Когато се провежда спор, в който взе участие представител на политическа партия и би трябвало да отговори на проблеми от интернационалната, икономическата, обществена политика, нали си давате сметка, че не е допустимо в границите на половин час всички тези проблеми да бъдат прегледани задълбочено от няколко предствители на политически партии?

 

Представителите на партиите заобикалят директния спор и задълбочената полемика всъщност. По-скоро едностранната връзка политик-избирател е методът, на който залагат огромна част от политическите партии. Това е по-лесният метод. На този стадий имаме сриване на качеството на политическата полемика и дебата в границите на предизборната акция. Това отблъсква гласоподавателите. Общите приказки по другите браншове и политики. Показва подценяване на личната отговорност на хората, които са се заели с политика. Видяхме претенденти, които не разполагат с подготвеност и знания даже за браншове, в които претендират, че са способени.

Нушева сподели на политиците, че тази седмица могат да насочат своите послания и да показват по-систематизирани оферти към гласоподавателите.

 

Твърде безредни и общи послания виждаме от страна на всички политически партии. Твърде доста са разграничителните линии, които партиите слагат. Усетиха се, че това не е печеливша тактика и като че ли в последните семдици заобикалят да ги слагат. От тази позиция е доста мъчно да посочим, че има победител в границите на полемиката. Това, което виждаме е мощното опълчване сред политическите партии.

Машинното гласоподаване почисти доста проблеми в изборния развой. Съдейства за понижаване на неволни механически неточности и съзнателни подправяния на изборната документи. До определна степен то направи по-трудни опциите за управление на вота на гласоподавателите.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР