Това беше кулминацията на четиридневно пътуване, планирано в последния момент

...
Това беше кулминацията на четиридневно пътуване, планирано в последния момент
Коментари Харесай

Бивш американски офицер: Смяната на Путин е цел на САЩ от години

Това беше кулминационната точка на четиридневно пътешестване, планувано в последния миг за сближение на Европа към идеята да се опълчи на военното навлизане на Русия в Украйна. Говорейки пред огромна и въодушевена навалица в полската столица Варшава, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън приключи изявлението си, като излезе отвън сюжета. След като осъди това, което той назова „ бруталността “ на съветския си сътрудник Владимир Путин в Украйна, Байдън произнесе девет думи, които за момент оспориха всичко друго, което беше реализирано по време на това пътешестване: „ За Бога, този човек [Путин] не може да остане на власт. "

Байдън напусна мястото на събитието и се насочи напряко към Air Force One, който беше подготвен, с цел да го върне назад в Съединени американски щати. Преди самолетът му да успее да слезе от земята, Белият дом се опитваше да ограничи вредите, нанесени от последния гаф на Байдън.

" Президентът искаше да каже, че на Путин не би трябвало да му се разрешава да упражнява власт върху съседите му или района. Той не обсъждаше властта на Путин в Русия или промяна на режима ", наложи се на неназован чиновник на Белия дом да изяснява на пресата.

Когато Байдън се върна в Съединени американски щати, той беше запитан дали в действителност приканва за промяна на режима в Москва. Байдън предложи къс отговор от една дума: „ Не “.

Но непредвиденото изказване продължи да преследва Байдън, който по-късно беше заставен да предложи по-подробно пояснение за експлоадирането си, казвайки на пресата:

„ Изразявах моралното отвращение, което изпитах... [от] дейностите на този човек [т.е., Путин] “, сподели Байдън.

" Нито тогава, нито в този момент, формулирах смяна в политиката ", съобщи той.

По-късно Байдън добави:

„ Никой не има вяра, че приказвам за свалянето на Путин. Никой не има вяра в това.”

Очевидно задоволително хора бяха загрижени тъкмо за този въпрос, с цел да накарат дипломатите в Съединени американски щати и Европа да се преуморят, с цел да обяснят друго. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че Съединени американски щати „ неведнъж “ са заявявали, че „ нямаме тактика за промяна на режима в Русия или където и да е другаде. За нас не става дума за промяна на режима “, изясни той.

" Руските хора би трябвало да решат кой желаят да ги управляват ", добави Блинкен.

Жозеп Борел, основен посланик на Европейски Съюз, също се ускори, с цел да изясни забележките на Байдън.

„ [В ЕС] не сме за промяна на режима, това е нещо, което би трябвало да решат съветските жители, в случай че те, несъмнено, биха могли да решат това ", съобщи еврочиновникът.

За страдание и на Блинкен, и на Борел, доказателствата наподобява подсказват друго. Според английския публицист Найл Фъргюсън, почитан чиновник на администрацията на Байдън е представен да споделя, преди този момент да се измъкне от устата на Байдън, че след съветското военно навлизане в Украйна „ единствената последна игра в този момент е краят на режима на Путин ".

" Дотогава, от самото начало, до момента в който Путин остане, [Русия] ще бъде държава-парий, която в никакъв случай няма да бъде приветствана още веднъж в общността на нациите ", е споделил още американският чиновник.

Нито настроенията (че Путин би трябвало да си тръгне), нито механизмът за промяна на режима (че съветският народ ще го изтласка) съставляват ново мислене във връзка с метода на Запада към актуалното съветско държавно управление. Всъщност и двете са добре познати на Русия.

Според Майкъл Макфол, дипломат на Съединени американски щати в Русия от 2012-2014 година, съветският президент Владимир Путин има вяра, че Съединени американски щати работят интензивно за поощряване на измененията на режими по света, в това число в Русия, посредством носители на по този начин наречените „ цветни революции “ или всеобщи цивилен въстания.

През 2005 година самият Макфол написа цялостен документ за напъните на Съединени американски щати за промяна на режима в някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Това беше една от аргументите решението на президента Барак Обама да го изпрати в Москва да се окаже толкоз непопулярно от съветската страна.

Кремъл упрекна Съединени американски щати, че са подхванали сходни дейности в Русия след изборите за съветска Дума през декември 2011 година, извоювани с тъга от партията на тогавашния министър председател Путин. На среща на Организацията за сигурност и съдействие в Европа някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън след изборите за Дума през 2011 година изрази своята „ сериозна угриженост по отношение на провеждането на изборите “ и прикани за „ цялостно следствие на всички отчети за машинация и заплашване ".

Тогава Клинтън сподели:

„ Руският народ, както хората на всички места, заслужава правото да бъдат чути и гласовете им да бъдат преброени. А това значи, че те заслужават свободни, почтени, транспарантни избори и водачи, които са виновни пред тях.”

Путин от своя страна упрекна Клинтън, че е дала „ сигнал “ на опозиционните водачи да подхващат всеобщи безредици, с цел да подкопаят съветските избори.

„ [Опозиционните лидери] чуха сигнала и с поддръжката на Държавния департамент на Съединени американски щати започнаха дейна работа “, сподели Путин след коментара на Клинтън.

„ Всички сме възрастни тук. Всички разбираме, че уредниците работят по добре прочут сюжет и в свои лични наемни политически ползи ", съобщи той.

Макфол акцентира загрижеността на Путин, когато стана дума за изявленията на Клинтън.

„ Той в действителност се тревожеше за тази готовност против него “, сподели Макфол по-късно, добавяйки:

„ И тогава той се насочи мощно против нас. За Путин това потвърждаваше теорията му за външната политика на Съединени американски щати. "

Макфол би знаел, като се има поради обстоятелството, че той беше архитектът на по този начин наречената политика за „ рестартиране на Русия “, подхваната от администрацията на президента Барак Обама през 2009 година

Истинската цел на тази политика за нулиране обаче беше смяната на режима – да се улесни овластяване на президента Дмитрий Медведев, някогашен министър-председател, който беше разменил местата с Путин през 2008 година, защото съветската конституция лимитира Путин до два поредни мандата (оттогава Конституцията е променена), с цел да размени Путин за непрекъснато като президент.

Под въздействието на Макфол Белият дом ограничи контактите си с Путин, насочвайки цялото си внимание към Медведев. Този напън за попречване на завръщането на Путин в Кремъл като президент се разпростря и до Джо Байдън, който по това време беше вицепрезидент на Обама.

По време на пътешестване до Москва през март 2011 година Байдън съобщи, че прикани Путин да не търси преизбиране, като сподели на група водачи на съветската съпротива, че би било по-добре за Русия, в случай че Путин не се кандидатира за преизбиране през идната година.

„ В края на срещата, “ Борис Немцов, водеща опозиционна фигура, която беше убита в Москва на 27 февруари 2015 година, означи в своя блог, „ Байдън сподели, че на мястото на Путин той няма да се кандидатира за президент през 2012 година, тъй като това ще бъде неприятно за страната и за самия него. "

Путин, несъмнено, подцени „ препоръките на Байдън “ и продължи да поеме още веднъж президентския пост на изборите през март 2012 година

Руското държавно управление от дълго време твърди, че западните разследващи служби са употребявали „ поощряване на демокрацията “ като прикритие за образуване на политическа съпротива против Путин за да го отстранят от служба – т.е. промяна на режима.

Един от най-публичните аспекти на това изпитание беше откриването от Русия на така наречен „ шпионска канара “, употребена от английската разследваща организация MI6, с цел да комуникира с нейните сътрудници в Москва. В същото време, когато този обект (в реалност, прикрито електронно устройство, употребявано за улеснение на комуникацията) е било в деяние, съветските разследващи служби упрекваха британците, че скрито финансират съветски политически опозиционни групи.

Инциденти като „ шпионската канара “ накараха съветското държавно управление да предприеме репресии против финансирани от чужбина неправителствени организации (НПО), като първо прокара закони, които принудиха групи, които получават задгранично финансиране и се смята, че вземат участие в политически действия, да се записват като „ задгранични сътрудници “, преди да забранят напълно Неправителствени организации, в случай че се счита, че съставляват опасност за конституционния ред, защитата или сигурността на Русия.

Списъкът на неразрешените организации включва USAID, което накара администрацията на Обама да се отдръпна от работната група на гражданското общество на двустранната президентска комисия сред Съединени американски щати и Русия.

Томас Мелия, американски съпредседател на групата, означи, че „ неотдавнашните стъпки, подхванати от съветското държавно управление за налагане на ограничавания върху гражданското общество... сложиха под сериозен въпрос дали поддържането на този механизъм е било потребно или уместно “.

Неговите настроения бяха подкрепени от представителя на Държавния департамент Виктория Нюланд, която сподели пред пресата, че „ работната група не напредва в идеята на гражданското общество в Русия “.

Остана неизказана действителността, че това, което Съединени американски щати назовават „ придвижване на идеята на гражданското общество в Русия “, се преглежда от Русия като малко повече от фино прикрити старания за промяна на режима посредством финансирана от чужбина „ цветна гражданска война “.

Докато явните и скрити старания на Съединени американски щати и техните западни съдружници да подкопаят и смъкват държавното управление на Путин посредством улеснение на вътрешната политическа съпротива в Русия взеха пауза през четирите години на администрацията на Тръмп, избора на Джо Байдън през 2020 година и появяването на актуалната рецесия в Украйна, докара до повторното ангажиране на администрацията на Байдън, с цел да се опита да отслаби властта на Путин и в последна сметка да в профил от поста дългогодишния съветски президент.

Администрацията на Байдън се е наложила да приказва непосредствено с народа на Русия, с цел да подклажда вътрешни безредици в Русия.

„ Знаем, че доста от вас не желаят да вземат участие в тази война “, сподели неотдавна държавният секретар Антони Блинкен, обръщайки се към народа на Русия.

„ Вие – като украинците, като американците, като хората на всички места – желаете едни и същи съществени неща: добра работа, чист въздух и вода, късмет да отгледате децата си в безвредни квартали, да ги изпратите в положителни учебни заведения, да им дадете по-добър живот от този, които вие сте имали. Как непредизвиканата експанзия на президента Путин против Украйна ви оказва помощ да постигнете някое от тези неща ", сподели Блинкен.

Остана неизказано това, което Блинкен чака съветският народ да направи по въпроса.

Коментарите на Блинкен последваха тези, направени от Джо Байдън в дните преди съветското военно навлизане в Украйна, когато на 15 февруари президентът на Съединени американски щати се обърна непосредствено към съветския народ:

„ Към жителите на Русия: Вие не сте наш зложелател “, сподели Байдън.

„ И аз нямам доверие, че желаете кървава, разрушителна война против Украйна – страна и народ, с които споделяте толкоз дълбоки връзки на фамилията, историята и културата ", съобщи той.

Държавният департамент стартира да изпраща туитове на съветски език, насърчаващи обществени демонстрации против войната.

„ Откритият митинг на руснаците против президента Путин и неговата война е доста самоуверен акт “, се споделя в един подобен туит.

„ Както сподели президентът Байдън, народът на Русия не е наш зложелател. Ние упрекваме за тази война президента Путин, а не тях ", написа в тези туитове.

Администрацията на Байдън направи всичко по силите си, с цел да се увери, че нейната стратегия за връзка непосредствено с съветския народ за поощряване на вътрешното неодобрение в Русия е неразделна част от цялостната тактика за премахване на Путин от поста. Самият Байдън акцентира в изявлението си от 15 февруари, че „ ние не се стремим да дестабилизираме Русия “.

Но някои от американския хайлайф в действителност приканват за премахване на Путин от власт.

„ Има ли Брут в Русия ", написа в Туитър на 3 март сенатор Линдзи Греъм, републиканец (от Южна Каролина), прочут със своите антипутински настроения.

„ Има ли по-успешен полковник Щауфенберг в съветската войска? Единственият метод това да свърши е някой в Русия да отстрани този човек. Ще направи огромна услуга на страната си и на света ", написа американският политик.

Когато го попитаха за неговия туит, Греъм се извъртя.

„ С него [Путин] би трябвало да се оправи съветският народ “, сподели Греъм.

„ Не желая да нахлуя в Русия, с цел да го отстрани. Не желая да адресирам американски сухопътни сили в Украйна, с цел да се бият с съветската войска. Моля съветския народ да се надигне и да постави завършек на това царство на терора ", съобщи той.

Белият дом на Байдън бързо се опълчи на туита на Греъм от 3 март.

„ Не, ние не се застъпваме за убийството на водача на непозната страна или за промяна на режима “, означи представителят на Белия дом Джен Псаки.

„ Това не е позицията на държавното управление на Съединените щати и сигурно не е изказване, което бихте чули да идва от устата на някой, който работи в тази администрация ", съобщи тя.

Но тогава Джо Байдън, президентът на Съединените щати, изрази същото възприятие по време на своето послание във Варшава:

„ За Бога, този човек [Путин] не може да остане на власт “.

Просто няма различен метод да се извърти това изказване. Независимо дали е изречена или неизказана, за всички е ясно, че формалната политика на Съединените щати от 2009 година насам е за промяна на режима в Москва, употребявайки силите на по този начин наречената „ демократична промяна “ (т.е. всеобщи вълнения) за събаряне на президент Путин.

За страдание на Байдън, Блинкън, Греъм и техните сътрудници, които желаят да сменят режима, изследване на публичното мнение от Левада (призната за задграничен сътрудник в Русия) сподели, че рейтингът на утвърждение на съветския водач е над 71%. Шансовете тяхната фикция за промяна на режима да се сбъдне на този стадий от играта са тъкмо нула.

* Скот Райтър е някогашен разследващ офицер от морската пехота на Съединени американски щати, служил като контрольор в Съюз на съветските социалистически републики по контракта за ракетите със междинен обхват, както и в щаба на военачалник Шварцкопф при Войната в Залива.

Превод: СМ

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР