Това беше година на възвръщане за най-богатите хора в света.Никой

...
Това беше година на възвръщане за най-богатите хора в света.Никой
Коментари Харесай

Най-богатите хора в света натрупаха богатство за 1,5 трилиона долара през 2023 г.

Това беше година на възвръщане за най-богатите хора в света.

Никой не се оправи по-добре от Илон Мъск, който си върна купата на най-богатия човек в света от френския магнат в региона на лукса Бернар Арно. Главният изпълнителен шеф на Tesla Inc. завоюва спомагателни 95,4 милиарда $ до затварянето на борсата в четвъртък, подсилен от триумфа на Tesla и SpaceX, откакто през 2022 година загуби 138 милиарда $. Нетното му положение към този момент е с над 50 милиарда $ над това на Арно, откакто световното закъснение на търсенето на първокласни артикули намали акциите на LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE.

Общата чиста стойност на имуществото на 500-те най-богати хора се е нараснала с 1,5 трилиона $ през 2023 година, възстановявайки се изцяло от изгубените 1,4 трилиона $ през миналата година, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg.

За следващ път положението им беше тясно обвързвано с представянето на софтуерните акции, които тази година доближиха нови върхове макар опасенията от криза, задържащата се инфлация, високите лихвени проценти и геополитическите разтърсвания. Богатството на софтуерните милиардери набъбна с 48 % или 658 милиарда $, с помощта на мощния звук към изкуствения разсъдък. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР